Nem böceği ...

Gümüşçün,
Gümüş böceği,
Nem böceği,
Gümüşçün ya da gümüş böceği adıyla da bilinen nem böcekleri, evinizdeki çatlaklarda, parke altlarında ve kuytu köşelerde yaşar. Karton, kağıt ve bez gibi şeylerle beslenirler. 
Nem böcekleri evde çatlak yerleri çok sever ve bu alanlara yumurta bırakırlar. Evlerde nem böceği kapı, tezgah ya da duvarda çatlak varsa mutlaka çatlaklarda yaşar. 

Bu çatlaklar derz dolgu malzemesi ile kapatılması yaşamaması için bir önlemdir. Nem böceğini yok etmek için sedir yağını su ile karıştırıp evinizdeki çatlak ve yarıklara püskürtün. Nem böceği yani gümüşçün (gümüş böceği) lavanta ve kekik kokusunu da sevmez. Lavanta yağını da sulandırarak püskürtebilirsiniz. Ayrıca yerlerin limon kokulu malzeme ile temizlenmesi gümüş böceğinin yaşamasını engeller.  Sedir ağacının kokusu en etkin yoldur. Bu böceklerin yaşadıkları yerlere sedir ağacı talaşı serpilir.

Gümüş böceği baharat kokusundan hoşlanmaz bu yüzden karanfil, tarçın ve diğer sert kokulu baharatlardan oluşan birer küçük kese hazırlamak ve bunları mutfak dolaplarına koymak, gümüş böceklerini yiyeceklerinden uzak tutmak için harika ve güvenli bir yoldur.

Gümüş böcekleri gece ortaya çıkar. Gün içerisinde pek görünmezler. Ancak ortamda karabiber gibi görünen küçük dışkı noktaları onların varlığını gösterir. Nemli, karanlık alanlarda yaşayan nem böcekleri için evinizin kuru kalmasını sağlamalısınız.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ