Kamyonet ...

Pikap,
Pickup truck,
Kamyonet,
Hafif kamyon.
Genellikle kamyon tipinde bulunan arkasında kasası bulunan yük taşınabilir taşıttır. Pick up' lar normal kamyonetlerden farkı ise arazi tipine yatkın olması ve atik olmasıdır. 

En kaba haliyle kamyon tipi diye adlandırılabilecek, arkasında kasası bulunan araç modellerine pikap modelleri denir. Yük ve eşya taşımaya müsait olan bu araçlar, farklı arazi tiplerine yatkın oldukları gibi hızlı ve konforlu olması sebebiyle de tercih ediliyor. Bilindiği üzere pikap türü araçlar tek kabinli veya çift kabinli kamyonet tipi araçlardır. ABD ve Kanada' da neredeyse tüm yeni pikaplar otomatik şanzımanlıdır. Ülkemizde de genellikle otomatik şanzumanlıdır. 

ABD ve Kanada' da pikaplar öncelikle yolcu taşımacılığı için kullanıldı. Pikap kamyonları genellikle pazarlanır ve taşıma (kargo yatağını kullanarak) ve çekme (gövde tasarımı ve uzun dingil mesafesinden yararlanarak) yetenekleri için kullanılır.

Kamyonetler, Afrika ve Güneydoğu Asya' nın bazı bölgelerinde yolcu taşımak için kullanılıyor. Tayland'da çoğu şarkı sözleri kamyonetlere ve açık kasa kamyonlara dönüştürüldü.

Pikap kelimesinin başka anlamı;
Pikap (Yunanca: γράμμα gramma),
Plaklar üzerine kaydedilmiş ses sinyallerini okumaya yarayan kaynak cihazdır.
Plak üzerine üretim aşamasında aktarılmış olan, göz ile görülemeyecek kadar ufak girinti çıkıntılar okunarak ses sinyali üretilmektedir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ