Paulo Coelho'nun bir kitabı ...

Hac,

Kente dün geldim. El Cebrero yakınlarındaki Pedrafita'dan Compostela'ya giden otobüsü yakaladım. Otobüs iki kent arasındaki 150 kilometreyi dört saatte aldı. Bu seyahat bana Petrus'la yaptığım yolculuğu hatırlattı. Bazen aynı mesafeyi iki haftada yürüdüğümüz olmuştu. Biraz sonra San Tiago'nun mezarına gidip Meryem Anamızın deniz kabukları üstüne işlemiş suretine bırakacağım. Sonra da Brezilya'ya giden bir uçağa atlayacağım. 
Başımdan geçen her şeyi anlatacağım bir kitap yazmayı düşünüyorum. 

Paulo Coelho,
24 Ağustos 1947 yılında Rio de Janerio, Brezilya' da doğdu. Gençlik yıllarında hippi olan Paulo Coelho önce şarkı sözleri yazdı. Bir süre gazetecilik yaptı. 1986 yılında Hıristiyanların Batı Avrupa' dan başlayıp İspanya' nın Santiago de Compostela kentinde sona eren geleneksel hac yolculuğunu yaptı. Bu deneyimini Hac adlı kitabında anlattı.

Simyacı romanı Coelho'yu tüm dünyada tanınan bir yazar haline getirdi. Bu kitap 42 ülkede yayınlandı, 26 dile çevrildi. Kitaplarından çok kazanan Coelho, ülkesinde Paulo Coelho Enstitüsü'nü kurdu. Bu kurum, Brezilya'daki yaşlılar ve yoksul çocuklara yardım ediyor.

UNESCO' nun Kültürlerarası Diyaloglar Programı'nda danışmanlık yapıyor. Halen Brezilya' nın ikinci büyük kenti Rio de Janeiro' da yaşıyor. Gabriel Garcia Marquez' den sonra en çok okunan Latin Amerikalı yazar.

Eserleri;
Elif
Beşinci Dağ,
Işığın Savaşçısının Elkitabı
On Bir Dakika
Piedra Irmağının Kıyısında Oturdum ve Ağladım
Simyacı,
Şeytan ve Genç Kadın
Veronika Ölmek İstiyor
Zahir
Hac
Portobello Cadısı
Kazanan Yalnızdır
Brida,
Akra'da Bulunan Elyazması
Aldatmak.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ