Franz Kafka'nın bir kitabı ...

Akbaba,
Franz Kafka’nın Akbaba başlığı ile basılan kitabında 11 hikaye yer alıyor. Kitaptaki ilk hikaye Akbaba’dır. Kitap, hikayede ana karakterin ayaklarını gagalayan bir akbabadan bahsediyor. Yanından geçen bir adam neden onu kovmadığını soruyor. Ana karakter akbabanın çok güçlü olduğunu, yüzünü yemesin diye ayaklarını gözden çıkardığını söyler. Adam evden gidip tüfeğini alıp gelebileceğini ve akbabayı vurabileceğini söyler. Ancak o gider gitmez akbaba dalışa geçiyor ve gagasını ana karakterin boğazından aşağı geçiriyor. Ancak akbaba adamın kanında boğuluyor. Adam, bu sonuçtan rahatladığını söylüyor.

Franz Kafka'nın Eserleri;
Aforizmalar,
Amerika (1927 yılında Kayıp, olarak tasarlandı, fakat Amerika olarak yayımlandı).
Babaya Mektup(Letter to His Father),  Bir Akademiye Rapor, Bir Savaşın Tasviri, 
Ceza Sömürgesi,
Çin Seddi,
Dava, Değişim, Dönüşüm,
Gezinti, Gözlem(Betrachtung),
Kardeş Katli, Komşu(Der Nachbar),
Ofis Yazıları,
Taşrada düğün hazırlıkları, 
Şarkıcı Josefine ya da Fare Ulusu, 
Şato,
Yargı,

Franz Kafka,
(1883 - 1924), 20. yüzyılın ve modern Alman edebiyatının önde gelen yazarlarındandır. Franz Kafka 3 Temmuz 1883 tarihinde orta sınıf bir Yahudi ailesinin ilk çocuğu olarak Prag'da dünyaya geldi. O zamanki milletler mozaiği olan Avusturya İmparatorluğuna bağlı Bohemya Krallığında yaşadı. Yaşamı boyunca pek tanınmayan Kafka, yakın arkadaşı Max Brod'a verdiği vasiyetinde tüm yazdıklarının imha edilmesini rica etmişti. Fakat Max Brod, Kafka'nın Viyana'da ölümünün ardından aksi yönde hareket ederek elindeki eserleri yayımlamaya başladı. Kafka, ölümünden sonra da olsa, dünyaca ünlü bir yazar haline geldi. 

1917 yılında verem olduğunu öğrendi. 1919 yılında geçirdiği ağır gripten dolayı hastaneye kaldırıldı. Ömrünün son 6 haftasını sanatoryumda geçirdi.
3 Haziran 1924 tarihinde 41 yaşında yaşama veda etti.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ