Başında kara tüylerden bir tepelik bulunan, sazlık göllerde yaşayan bir kuş ...

Elmabaş,
Tepeli Dalgıç,
Tepeli batağan,
Bozdalağan,
Boz Dalağan (Elmabaş),
Elmabaş patka,
Bahri (Podiceps cristatus); batağangiller (Podicipedidae) familyasından tümüyle suya bağımlı, uzun boyunlu ve sivri gagalı bir kuş türü.

Başında kara tüylerden bir tepelik bulunan, sazlık göllerde yaşayan bir kuş.
Başında kara tüylerden bir tepelik bulunan, sazlık göllerde yaşayan ördek cinsi bir kuş, tepeli dalgıç, bozdalağan.
Dalgıç kuşlarından, başında kara tüylerden bir tepelik bulunan, sazlık göllerde yaşayan bir kuş, elma baş (Podiceps cristatus).
Dalgıç kuşları (Pygopodes) takımının yumurta piçigiller (Podicipedidae) familyasından bir kuş türü. Uzunluğu 66 cm. Başında kara tüylerden yapılmış bir tepelik vardır. Bütün dünyaya yayılmıştır. Sazlık göllerde yaşar. Kırmızı başlı, eti yenebilen, ördek cinsinden bir kuş.

İngilizce: great crested grebe, 
Fransızca: gree huppe, 
Almanca: Haubentaucher, 
Latin: Podiceps cristatus
Kuşlar (Aves) sınıfının, lopludalgıçlar (Podicipediformes) takımının, lopludalgıçgiller (Podicipedidae) familyasından, 66 cm kadar uzunlukta, bütün dünyaya yayılmış, sazlık göllerde yaşayan, başında kara tüylerden yapılmış tepelik bulunan bir tür. 

Ördek;
Ördekgiller (Anatidae) familyasından iri bir ördek türü, Erkek büyük tarakdişler koyu yeşil bir başa sahiplerken, dişiler kırmızımsı-kahve başa sahiplertirler Bu kuşlar 70 cm uzunuğnda ve 78-94 cm kanat genişliğin dedirler. Gagalarının tırtıkları sayesinde balıkları sıkıca tutabilen beslenen büyük kuşlardır. Midyeler, karidesler de besinlerini oluşturur. Genç kuşlar genellikle sucul böcekleri yerler.

Ördek cinsleri;
Boz dalağan (Elmabaş),
Cılıbıt, Çakırkanat, Çamurcun,
Eğrikoca,
Kamışcın, Kılkuyruk (Kıkırlık),
Kirik,
Patka,
Sütlabi,
Yeşilbaş,

Ördek

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ