Kocasıyla birlikte tanınmış bir piyano ikilisi oluşturan müzik sanatçımız...

Elif Aran,
Bedii Aran,
Elif ve Bedii Aran,
Elif ve Bedii Aran,  ikilisi, başarılı konserleriyle Türkiye ve dünyada tanınmıştır.
Kocasıyla birlikte tanınmış bir piyano ikilisi oluşturan müzik sanatçılarımız.
Tanınmış piyano ikilisi.
Türk piyanistler.
Aran, Bedii (1947) ve Elif (1950).

Bedii Aran İstanbul’da doğdu. Piyanoya dört yaşında, Mithat Fenmen’in öğrencisi olarak başladı. Daha sonra Verda Ün ile çalıştı. 1962 yılında ABD’ ye giderek Eastman Müzik Okulu’na girdi. Echaniz’ in öğrencisi oldu. ABD’de Albright, Alton Jones ve Piano Recording ödüllerini kazandı. 1966 yılında Juilliard Müzik Okulu’na girdi. Beveridge Webster’in öğrencisi oldu.

Elif Aran İstanbul’da doğdu. Beş yaşında İstanbul Belediye Konservatuvarı’na girdi ve Rana Erksan’ın öğrencisi oldu. Daha sonra öğrenimini Ferdi Ştatzer ile sürdürerek konservatuvarı bitirdi. 1969 yılında Viyana’da Drendel, Badura-Skoda ve Demus yönetiminde düzenlenen ileri düzeyde bir eğitim kursuna katıldı. 1970 yılında girdiği Juilliard Müzik Okulu’nu Rosina Lhevinne’in öğrencisi olarak bitirdi.

Elif ve Bedii Aran’ın öğrenim gördükleri Juilliard Müzik Okulu 1905 yılında New York’ta kurulmuştur. ABD’nin en ünlü bağımsız konservatuvarlarından biridir. Avrupalı müzik eğitimcilerinin de yer aldığı okul, en ileri öğretim yöntemlerini uygulamasıyla tanınmıştır.

Evli olan Elif ve Bedii Aran 1972 yılında Aran İkilisi olarak anıldılar. İ
kili ilk resitallerini İstanbul ve Ankara’da verdi. 1973 yılında Balkan ülkeleri ve Macaristan’da bir turneye çıktı. Daha sonra Finlandiya, Batı Almanya ve İngiltere’de konserler veren Aran İkilisi Münih’te katıldığı bir uluslararası müzik yarışmasında birincilik ödülü aldı. Almanya’da plak dolduran ikili, başarılı çalışmalarıyla Avrupa’da seslerini duyurdu.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ