Avusturya, Macaristan Başkonsolosu Emile Jelinek'in Daimler'e ısmarladığı yeni aracına verdiği kızının adı ...

Mercedes,
Avusturya, Macaristan Başkonsolosu Emile Jelinek'in Daimler'den aldığı 4 silindirli araç  31 Mart 1901 tarihinde Başkonsolos'a teslim edildi. Başkonsolos, Jelinek yeni aracına kızı Mercedes' in adını verdi. 1899 yılında bu Daimler otomobiline büyük kızı Mercedes'in adını verdi. 

Jelinek, 23 beygir gücünde motorla donatılmış bu Daimler yarış otomobili ile Fransa, Nice'de bir yarışa katıldı ve birinci oldu. Bu başarıdan sonra Jelinek, Daimler fabrikasına 36 otomobil sipariş verdi. Bu araçların,  Mercedes adı ile  imal edilme şartını koydu. Emil Jelinek'in elde ettiği satış başarısı üzerine Daimler, 1901 yılından itibaren ürettiği araçları Mercedes olarak adlandırdı.

Mercedes İspanyolca konuşulan ülkelerde çok kullanılan bir isimdir. Kelime olarak da Mars gezegeninin İspanyolca adı olup zarafet anlamındadır. 23 Haziran 1902 tarihinde Mercedes marka adı olarak tescil edildi.

1926 yılında Daimler ile Benz şirketi birleşti. Şirket Daimler-Benz olarak işlem görse bile Mercedes isminin korunması için araçlara Mercedes-Benz adı veriliyor. 

Şirketin kurucusu Karl Benz, Deutz'daki motor fabrikasındaki görevi esnasında evinin tepesine bir yıldız amblemi koymuş. Yıldız Daimler'in, motorlu araçların karada, suda, havada evrenselliğini simgelemekte olup araçların amblemi haline gelmiş ve 1909 yılında tescil edilmiştir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ