1950'li yılların ve belki tüm zamanların en çok tanınan ve başından geçen sansasyonel olaylarla ses getiren sopranosu ...

Maria Callas,
1950'li yılların ve belki tüm zamanların en çok tanınan ve başından geçen sansasyonel olaylarla ses getiren sopranosu.
Maria Callas,
(1923-1977).
Esas adı; Anna Maria Cecilia Sofia Kalogeropoulos.
ABD'de doğan, Yunan soprano.
Saprona, Opera yıldızı.
La Divina.

Maria Callas 3 Aralık 1923 tarihinde, New York'ta doğdu.
16 Eylül 1977 tarihinde, 57 yaşında iken kalp krizinden Paris'te öldü.

Tüm zamanların, en çok tanınan ve başından geçen sansasyonel olaylarla adından çok söz edilen sopranodur. Yunan kökenli efsanevi soprano, kendi kuşağının gerçek primadonnasıdır. Atina'da ünlü sanatçı Elvira de Hidalgo’nun öğrencisi olarak 15 yaşında sanat yaşamına başlamış ve Yunanistan Ulusal Operasında Madam Butterfly, Tristan ve İsolde eserleri ile meşhur olmuştur. Sanat hayatına kontralto olarak başlamış, sonra mezzo-soprano, spinto ya da dramatik soprano olarak başarılara imza atmıştır. Güzel şarkı söyleme anlamına gelen Bel canto tekniğiyle gerçek bir pirimadonna olduğunu ispatlamıştır. Çağının bir numaralı opera şarkıcısı, Norma, Carmen, Puccini ve Verdi gibi santaçıların muhtelif operalarını yorumlamıştır.

1957 yılında evliyken tanıştığı armatör ünlü armatör Aristotle Onassis ile aşk yaşamış ve sık sık skandallarla gündeme gelmiştir. Onassis bu büyük aşka karşılık daha sonra bir başkası ile evlenmiştir.

1977 yılında Paris'te geçirdiği bir kalp krizi ile hayata gözlerini yummuştur. 
Allah günahlarını affetsin. Mekanı cennet olsun.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ