İtalya'dan geleneksel bir tür pasta...

Kasata,
İtalya'dan geleneksel bir tür pasta.
Kasata Tatlısı,
Kasatta.
Malzemeler;
2 Poşet Toz Kremşanti
1.5 Su Bardağı Soğuk Süt

4 Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
Petibör Bisküvi
1 Çay Bardağı Hindistan Cevizi
Kakao
Parçalanmış Çikolata
Limon Rendesi.

Hazırlama;
İlk önce orta boy bir kapta kremşanti ile sütü iyice karıştırıyoruz. Diğer yandan ise bir başka kapta yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Kremşanti karışımı olan kabı ikinci kaba boşaltıyoruz. Ardından üzerine limon kabuğu rendesi, çikolata parçaları ve Hindistan cevizini ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştırıyoruz. Geniş bir tepsinin içini streç filmle kaplıyoruz. Üzerine bir kat bisküvi dizip, hazırlanan karışımı döküyoruz. Sonra üzerini kapatıp tepsiyi bir gece buzdolabında dinlendiriyoruz. Servis yapmadan önce son olarak üzerine kakao serpiyoruz.
Afiyet Olsun…

Kasata
250 gr süt
75 gr şeker
50 gr un
1 adet yumurta
75 gr meyve şekerlemesi
25 gr margarin

Frambuaz sosu:
1 paket dondurulmuş frambuaz
100 gr şeker

Yapılışı,
Sütle şekeri kaynatın. Bir kapta yumurtayı çırpın ve unu ilave edin. Süt kaynadıktan sonra yumurtaya yavaş yavaş kaşıkla ekleyin. Kullanmadığınız sütün içine karışımı katın. Kremayı kaynatıp soğutun. Margarini mikserle çırpın ve meyve şekerlemesi ile birlikte kremaya karıştırıp bir kalıba dökün ve dondurucuya atın. Çıkardıktan sonra dilimleyip, frambuaz sosu ile servis yapın. 

Frambuazları şekerleyerek bir gün dolapta bekletin. Çıkardıktan sonra uygun bir tencereye alıp 10 dakika kadar kaynatın. Soğuduktan sonra çırpın ve kekinizi sosla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Kasata, Kasatta.


Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ