Özel bir ip kullanılarak yapılan eski bir Japon dekorasyon sanatı...

Mizuhiki,

Japonca, (水 引)
Japonların Dekorasyon Sanatı.
Özel bir ip kullanılarak yapılan eski bir Japon dekorasyon sanatı. Mizuhiki denilen, sert pirinç kağıdının birbirine sıkıca bükülerek sarılmasıyla kordon oluşturulur. Bu eski bir Japon sanatı olan mizuhiki ile üç boyutlu heykeller ve modeller yapılır. Kordon, pirinç kağıdının sağlamlık ve sertlik için nişasta haline getirilmesi ve renklendirilmeden önce birbirine sıkıca bükülerek sarılır. Washi veya Japon kağıttan yapılmış Mizuhikiler, süsleme için düğümlere bağlanan renkli bir kıvrımdır.

Mizuhiki'nin birkaç farklı biçimi vardır. Geleneksel olarak bir çocuğun doğumu, düğünler ve cenazeler gibi özel günlerde verilen süslemeler yapmak için kullanılır. Bu sebeple hayırlı anlamlar için kullanılan farklı biçimleri vardır. Her düğümün bir anlamı vardır ve belirli bir olay için kullanılır. Genellikle turna, kurbağa, balık, ejderha ve kaplumbağalar gibi hayvan veya tekne biçimleri seçilir. 
Mizuhiki'nin diğer geleneksel biçimleri arasında, bir hediyenin etrafına dekoratif düğümlere sahip dekorasyon kartları ile süslemek. Başka bir süsleme biçimi ise kordonu kağıt takı yaparak kullanmaktır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ