Et Yumuşatıcı ...

Tenderizer,

Et Yumuşatıcı.
Meat Tenderizer,
Etlerin kısa sürede hem yumuşak hem de servise hazır konuma getirilmesine yardımcı olur. Tenderizer, Etin büyük bir oranda daha fazla yumuşamasını ve daha hızlı pişmesini sağlar.
Pişireceğiniz etlerin kısa sürede hem yumuşak hem de servise hazır konuma getirilmesine yardımcı olur. 

Eti pişirmeden önce bir dakikanızı ayırarak etin üzerine tenderizer ile hafif uygulamanız yeterlidir. Bu, sert bir et parçasını sulu ve yumuşak bir şnitzele dönüştüren işlevsel bir mutfak aracıdır. Et parçasını vurarak çok daha inceltir. Böylece pişirme süresi önemli ölçüde kısalır. Et terbiyesi farklı versiyonlarda mevcuttur. Farklı malzemelerden üretilmiştir. Kural olarak, yüksek seviyede stabilite sağlayan yüksek kaliteli paslanmaz çelik kullanılır. Paslanmaz çeliğin ayrıca, çok fazla çaba gerektirmeden temizlenmesi de kolaydır. Bir et yumuşatıcı, et tokmak veya et dövücü, pişirme hazırlığında et dilimlerini yumuşatmak için kullanılan elle çalıştırılan bir araçtır. 

Bir et yumuşatıcı hemen hemen her nesneden yapılabilse de, özellikle eti yumuşatmak için üretilmiş üç tip vardır; 
  1. En yaygın olanı, kısa saplı ve çift başlı, metal veya ahşaptan yapılmış bir çekiç veya tokmak benzeri bir alettir. Aletin bir yüzü genellikle düzdür, diğer yüzünde ise piramit şekilli yumuşatıcılar bulunur.
  2. Kısa saplı ve birinci formda bulunanla aynı piramit şeklindeki yumuşatıcılarla ya düz olan ya da aynı piramit biçimli yumuşatıcılarla süslenmiş büyük bir metal yüze sahip bir patates eziciyi andırır.
  3. Eti delmek ve kas liflerini kesmek için tasarlanmış bir dizi bıçak veya çiviye sahip bir bıçak yumuşatıcıdır.
Eti çekiçle yumuşatmak lifleri yumuşatır. Etin daha kolay çiğnenmesini ve sindirilmesini sağlar. Özellikle sert biftekleri hazırlarken kullanışlıdır. Eti kızartırken iyi sonuç verir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ