Cakarta'nın sahil kuzeyindeki adalar zinciri...

Bin Adalar,

Bin Adaları (Kepulauan Seribu).
Cakarta kıyılarının kuzeyinde bulunan bir adalar zinciridir. Cakarta'nın sahil kuzeyindeki adalar zinciri.
Endonezya'nın Başkent Jakarta'nın kıyısında bulunan Banten eyaletinin kuzeyinde 110 adalık bir takımada olan Thousand Islands (Bin Adalar), Cakarta sahilinin 
45 km. lik kısmını kapsar. 

Geliştirilmiş 13 ada turizme sunulmuş. Adalarda şnorkelli yüzme, dalış, su sporları, plaj aktiviteleri ve daha fazlası mevcuttur. Ancak bazı adalar da turistlerin sömürge kalıntılarını, doğal rezervleri veya koruma ve eğitim merkezlerini keşfedebilecekleri tarihi parklar olarak hizmet vermektedir. Her adanın kendine özgü karakteri ve özellikleri vardır; Geniş Aşk Köprüsü ile Tidung Adası, deniz yosunu çiftliği ve araştırma merkezi ile Pari Adası, deniz kaplumbağaları nüfusu ile Pramuka Adası söylenebilir.

Bin Ada zincirindeki Pulau Macan, bir mücevherdir. Canlı resiflerde şnorkelli yüzme gezileri yapabilir ve ıssız bir adaya doğru kürek çekebilirsiniz. Bin Adalardan birinde kaldığınızda, su altı manzarasını doya doya seyredin. Tek yapmanız gereken, bir taksi teknesi kiralamak ve kayıkçıdan sizi yakınlardaki iyi bir mercan kayalığına götürmesini istemek. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ