1930-2020 yılları arasında yaşamış, 1960'lı senelerde ABD'de konser turu yapmış dünyaca ünlü klarnetçi ...

Mustafa Kandıralı,
(1930, Kandıra, Kocaeli - 27 Aralık 2020, Tuzla, İstanbul), 
1960'lı senelerde ABD'de konser turu yapmış dünyaca ünlü klarnetçi. Türkiye'nin önemli klarnet sanatçısı.
Mustafa Kandıralı, dünyaca ünlü Türk klarnetçiler denildiğinde akıllara ilk gelen isimlerden biri oldu. 1960’lı yıllarda ABD’de yaptığı konser turnesiyle Türk Müziği’ni ve klarneti dünyaya tanıttı ve sadece Türkiye’de değil, dünya çapında bir klarnet virtüözü olduğunu da ispatladı.

Kandıralı kıvrak oyun havalarında, Balkan müziklerinde, makamsal geçiş taksimlerinde tam bir üstad oldu. Amerika turnesinde dünya çapında ünlü saz müzisyeni Luis Armstrong'la çalmıştı. Klarnet denilince önce akla geleneksel makamsal müzik ve oyun havaları gelirdi. 
Günümüzde Hüsnü Şenlendirici, Serkan Çağrı gibi virtüozlar Kandıralı'nın izinden işin pop boyutunu genişleterek Kandıralı'yı takip ettiler. 

Mustafa Kandıralı, Müzeyyen Senar, Zeki Müren gibi ünlü isimlere de klarnetiyle eşlik etti. Kandıralı'nın ada çiftetellisi, bahriye çiftetellisi, plak kayıtlarında İstanbul İstanbul olalı, senede bir gün, sevemez kimse seni gibi eserler yer aldı. Neşeli Günlere CD sinde ise  köçekçeler, roman havaları, oyun havaları, çiftetelli, zeybek gibi icraları dikkat çekti.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ