İlk olarak 1993 yılında M. Baehr ve B. Baehr tarafından tanımlanan bir ağaç gövdesi örümcekleri türü. ..

Neotama,
Hersiliid,
İki kuyruklu örümcek.
Ağaç gövdesi örümceği,
Neotama , ağaç gövdesi örümceklerinin bir cinsidir. İlk kez 1993 yılında M. Baehr ve B. Baehr tarafından tanımlanmış bir örümcek türüdür. 
Ağaç gövdesi örümceği, Hersiliidae 1869 yılında Tamerlan Thorell tarafından ilk olarak tarif edilen  ağaç gövdesi örümceğidir.

Ağaç gövdesi örümcekleri; Hersiliid, eklembacaklılar grubundandır. Hersiliidae bir entelegyne ailesi ve Oecobiidae ailesi ile birlikte geleneksel olarak Oecobioidea süper ailesini oluşturur. Aile, on altı cinse ayrılmış yaklaşık 206 türden oluşur. Tropikal ve subtropikal bölgelerde küresel bir dağılıma sahiptir. Tüm üyeler ecribellate örümceklerdir. Yakalama ağlarına yapışkan bir madde de sürülebilen, örümcekler ecribellatedir. Tropikal ve subtropikal bölgelerde yaşayan ve  karınlarına uzanan iki belirgin memecikleri vardır. İki kavisli sıraya yerleştirilmiş sekiz gözleri var. Boyutları 10-20 mm arasında değişir.  Gece ve gündüz aktiftirler. Bir ağacın gövdesinde sabit oldukları zaman, ağaç kabuğu çizgileriyle hizalanarak çok iyi kamufle olurlar. Avı doğrudan yakalayan bir ağ yerine, bir ağaç gövdesi üzerindeki kabuğun üzerine hafif bir iplik kaplaması yerleştirirler. Bir böceğin bu bölgeye girmesini beklerler. Girdiğinde ipek döken memelerini avlarının etrafına sararlar. Böceğin üzerine ipek dökerler. Böylece hareketsiz kalan böcek, örtüden ısırır.


Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ