Namibya'nın kuzeybatısında yer alan ulusal park...

Etosha,
Etosha Ulusal Parkı (Etosha National Park),
Namibya'nın kuzeybatısında yer alan ulusal park. Etosha Ulusal Parkı, Namibya'nın kuzeybatısında yer alan ulusal parktır. Park büyük bir alana yayılmış olup Etosha havzası olarak anılır. 

Afrika’daki ulusal parklar arasında oldukça popüler olan Etosha Ulusal Parkı, 22 bin 270 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. Dünyanın en zengin hayvan rezervleri arasında bulunan milli park 22 Mart 1907 tarihinden bu yana Milli Park statüsüne alınmış. 

Etosha'nın resmi kuruluş tarihi 1907 yılıdır. 1958 yılında Milli park ilan edilmiştir.
Bu topraklar için Kalahari Çölü'nün iklimi ve Namibya'nın kurak kısmı karakteristiktir. Bu nedenle, Etosha Milli Parkı'nda endemik tür olan Mopana ağaçları, çeşitli çalılar ve dikenler vardır. Milli parka özgü hayvanlar şunlardır; Siyah gergedanlar, savan filleri, Afrika devekuşu, zürafa ve güney batı Afrika aslanlarıdır. Ayrıca milli park yüzlerce memeli, kuş ve sürüngen türlerine de ev sahipliği yapıyor.

Namibya;
Namibya 14 idari bölgeye ayrılmıştır. Namibya'nın önemli şehirleri; Namibya'nın başkenti Windhoek. 
Rundu, Namibya'nın en büyük ikinci şehridir. 
Diğer şehirleri; Luderitz, Opuwo, Walvis Koyu, Khorixas, Gobabis, Rehoboth, Okahandja, Eenhana'dır.

Ülkenin para birimleri;
Güney Afrika Randı ve Namibya Doları'dır.
Namibya'nın resmi dili İngilizcedir. Onaylanmış azınlık dili ise Afrikaans. 

Afrika kıtasının güneybatısında yer alan Namibya'nın kıyı şeridi 1572 kilometredir. Zambiya, Angola, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Botsvana ile sınır komşusudur. Coğrafi konumu itibariyle ülkede hem tropikal hem de step iklim görülür.
2020 yılı verilerine göre Namibya'nın (tahmini) nüfusu 2.540.905'dir. Ülkede çok sayıda kabile bulunmaktadır. Yerli halkı Ovambo kabilesi(khoisan dilini konuşurlar) oluşturur. 

Ülkenin en yüksek dağı 2606 m. yüksekliğindeki Brandberg Dağıdır. 
Namibya'nın başlıca nehirleri, Zambezi, Turuncu Nehir, Kuiseb, Okavonga ve Kunene Nehridir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ