Hindistan’ın güneydoğu ucunda, armudi bir şekle sahip, dünyanın en güzel tabiat manzaralarının bulunduğu yemyeşil bir çay adası olan ülke...

Sri Lanka,

Serendip,
Seylan.
Toprobane.
Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti
Hindistan’ın güneydoğu ucunda, Güney Asya'da, Hindistan'ın 31 kilometre güneyinde ve Hint Okyanusu'nda bulunan bir ada ülkesidir. Armudi bir şekle sahip, dünyanın en güzel tabiat manzaralarının bulunduğu yemyeşil bir çay adası olan ülkedir. Adanın ilk olarak ismi Yunanca bakır renkli demek olan Toprobane idi. Arap fetihlerinden sonra, Serendip ve Seylan ismini aldı. 1972 yılından önce Seylan olarak bilinirdi. Ülkenin tarihi M.Ö. 3000 yıllarına kadar uzamaktadır. Sri Lanka, Doğu Afrika ve Güney Asya arasında, okyanus yolunun üzerinde bulunduğu için tüccarların uğrak yeridir. Hükumet güçleri ve Tamil Kaplanları, (Tamil Eelam Özgürlük Kaplanları) arasında gerçekleşen iç savaş 1983 yılından 2009 yılına kadar sürmüş ve hükumet güçlerinin zaferiyle sonuçlanmış. 

Başkent; Kolombo. 
Sri Lanka 9 eyaletten oluşmaktadır. 
Bu eyaletler; Merkez Eyalet, Kuzey Merkez Eyaleti,Batı Eyaleti, Kuzey Eyaleti, Doğu Eyaleti, Kuzeydoğu Eyaleti, Sabaragamuwa Eyaleti, Uva Eyaleti, Güney Eyaleti.

Önemli şehirleri; 
Anuradhapura, Mihintale, Polannaruwa, Dambulla, Sigiriya, Matale, Ratnapura, Vavuniya, Katana, Galle, Kotte, Negombo, Kandy, Hambantota, Nallur, Tangalle, Bentota, Mirissa.
Yüzölçümü: 65.610 km²
Nüfusu: 21.919.000 (2020)
Resmi dili: Sinhala, (Tamil, İngilizce)
Dini: Budizm, Hinduizm, İslamlık, Hıristiyanlık
Para birimi: Rupee, 
Sri Lanka Rupisi (LKR)
En Yüksek Noktası Pidurutalagala dağıdır. (2,524 m)

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ