Balıkesir'e bağlı Ayvalık ilçesinin Sarımsaklı beldesinde yer alan bir plaj ...

Badavut ,
Badavut plajı, 
Ayvalık Badavut Tabi Parkı,
Balıkesir'e bağlı Ayvalık ilçesinin Sarımsaklı beldesinde yer alır. Badavut, doğal plajı, güzel kumu ve sakin denizi ile dikkat çekiyor. Badavut Plajı, Şeytan Sofrası, Cennet Tepesi ve Cunda Adası gibi yerlere yakın.

Badavut plajı ile Sarımsaklı arasında 4 km mesafe bulunuyor. Badavut Köyü, kalabalıktan uzak, huzurlu, sakin ve temiz plajıyla mutlaka gezilip görülmesi gereken bir köydür. Şahinkaya olarak bilinen ilginç kayalıklar ile Badavut'un granit, altın renkli, incecik kumları güneşlenmek için, serin denizi ise su sporları ile vakit geçirmek isteyenler için ideal. Sonbahar ve kış aylarında çoğunlukla kuş gözlemcilerin gittiği Badavut, rüzgarın dalgalarla birlikte şekillendirdiği ilginç kaya yapısının yanı sıra, kalabalıktan uzak denize girme imkanı tanıdığı için de tercih edilen noktalardan biri.

Badavut Köyü, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Şeytan Sofrası eteklerinde bulunur. Badavut'a ulaşmak için öncelikle Ayvalık ilçesine ulaşmak gerekir. Ayvalık ilçesinden Şeytan Sofrasına doğru ilerleyip tabelalar yardımıyla Badavut'a varılabilir. Ayvalık Badavut arası yaklaşık 10 km olup özel araç ile 20 dakikaya ulaşılabilir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ