Ordu'nun Perşembe ilçesinin eski adı ...

Vona,

Satılmış,
Perşembe.
Ordu'nun Perşembe ilçesinin eski adı. 
Eskiden Satılmış (kurucusunun adı) nahiyesinde hafta pazarı, Perşembe günleri kurulduğu için Satılmış nahiyesi yerine Perşembe adı kullanılmaya başlanmış. 

Perşembe'nin eski adı Vona'dır. Perşembe, Ordu'ya 15 km ve Ordu-Giresun havaalanına 30 km uzaklıkta bir ilçedir. Orta Karadeniz Bölgesinde Canik Dağlarının eteğinde, Ordu-Samsun sahil devlet karayolu üzerinde tabii bir koy durumundadır. Bir sahil İlçesi olan Vona Yarımadasında yer alır. Perşembe, uzun zaman Roma ve Bizans hakimiyetinde kalmıştır. 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon İmparatorluğu'nu ortadan kaldırmasından sonra Vona Osmanlı İmparatorluğu'nun hakimiyetine girmiştir. 1945 yılında ilçe olmuştur. 

Perşembe İlçesi, Ordu, Ulubey, Fatsa ve Karadeniz ile çevrilidir. Yason Burnu ve Çam Burnu Perşembe Limanını Karayel rüzgarlarından korumaktadır. Perşembe'nin nüfusu (merkez) : 9.168 ilçe nüfusu 32.150'dir. Yüz Ölçümü : 224 km2, olup Medreseönü, Kırlı ve Perşembe olmak üzere üç belediyesi vardır. Toplam 43 köyü vardır. İlçenin 20 km, kuzeybatısında ve turistik yolun sağındaki adacığın üzerinde, ortaçağdan kalma Hoynat Kalesi vardır. Çaka Beyaz Kum Plajı ve Efirli plajı ilçenin mesire yerleridir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ