Kalp Kası İltihabı ...

Miyokardit,

Kalp Kası İltihabı,
Kalp duvarının orta tabakasının iltihaplanmasına da miyokardit denir. Miyokardit, kalp kası hücrelerinde bozulmalara yol açar. Hastalığın çoğunlukla kaynağı olan viral enfeksiyonlardır.

Belirtileri; kalp atışlarının hızlanması, çarpıntı, yorgunluk ve nefes darlığıdır. Kalp kası iltihabı veya diğer bir ifade ile Miyokardit virüs ve bakteri kökenli hastalıkların sonucunda görülebilir.
Halk arasında kalp kası olarak da bilinen miyokard, kalbin büyük bir bölümünü oluşturur. Bu kas, vücutta bulunan diğer çizgili kaslar gibi enfeksiyonlara bağlı olarak iltihaplanabilir. Kırmızı kastır. İsteğimiz dışında çalışır. Hücreleri çok çekirdeklidir. Hızlı ve güçlü çalışır. Yapısı çizgili, düz kasa benzer. 

Kalp Zarı İltihabına ise 
Perikardit denir. Kalp zarı iltihaplanmasıdır. Kalbi çevreleyen fibroseröz kese denilen perikardın iltihaplanmasıdır. Yani kalb zarının iltihaplanmasıdır. Perikardit genellikle akuttur. Aniden gelişir ve birkaç devam edebilir. Perikarditin nedeni genellikle bilinmemektedir. Viral enfeksiyondan kaynaklandığına inanılıyor. 
Kalp zarı iltihabının belirtileri; omuzlarda, boyunda, sırtta hissedilebilen keskin göğüs ağrısı, ateş, halsizlik, kalp çarpıntısı ve nefes darlığıdır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ