“Çayır mantarı” da denen ve en çok tüketilen mantar cinsi...

Portobello,
Çayır mantarı,
(Agaricus Campestris)
Beyaz düğme mantarı,
Agaricus campestris.
Evelek ya da Evlek mantarı,
Kara dolaman,
Çayır mantarı da denen ve en çok tüketilen mantar cinsi.


Çayır mantarı, Agaricaceae familyasından yenilebilen mantar türüdür. Genellikle çayırlık alanlarda yetişir. Bu sebele çayır mantarı denmiştir. Yaygın olarak toplanabilen değerli ve lezzetli bir mantar cinsidir.  Çayır mantarının halkası beyaz, ince ve belirgindir. Etli kısmı beyaz, bol ve az suludur. Tadı ve kokusu mantarsı ve güzeldir. Kültürel şartlarda üretilen bir türdür. Ülkemizde çok tüketilen ve en bilinen mantardır. Kültür mantarı ile aynı familyadan olup, kültür mantarının üretildiği şartlarda üretilebilir.

Portobello mantarı, doğal kanser savaşçısı ve bağışıklık sisteminin koruyucusu olarak bilinir.  Kanser önleyici özelliklere ve diğer yaşlanma karşıtı etkilere sahiptir.

Bu, mantarlar organik maddeleri temizleyerek, besin maddelerini yerden emerek yetişirler. Portobello mantarı normalde taze olarak satılır. Portobello mantarı, B3 vitamini (niasin) ve B2 vitamini(riboflavin) olmak üzere, B vitamini bakımından son derece zendindir. Portobello Mantarı bakır ve selenyum desteği sağlar. Düşük karbonhidratlı bir lif kaynağı olup iyi bir diyet malzemesidir. Vejeteryanlar için en uygun yiyecektir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ