Bartın ilinin turistik bir kumsalı...

İnkum,
Bartın şehir merkezine 15 km mesafede yer alan İnkumu Plajı, cennetten bir köşe olarak tanımlanmaktadır. İnkumu Bartın'a bağlı bir tatil beldesidir. Plajın kuzeyinde mavinin tüm tonlarını barındıran Karadeniz, güneyinde ise yeşilin tüm tonlarına hakim ormanları ile İnkumu Dağı yer almaktadır. Turistik kumsalı  2.5 km uzunluğundadır.

Bartın Kumsalları;
Çakraz Plajı;
Bartın’ın Amasra ilçesinde yer alan Çakraz Plajı, ilçenin en güzel denizine sahip plajıdır. Amasra ilçe merkezine 10 km mesafede olup masmavi denizi ve altın sarısı kumsalı vardır.
 
Bozköy Plajı;
Amasra ilçe merkezine 10 km mesafede yer alır. Bozköy Plajı, Çakraz Plajı’na komşudur.

Büyük Liman Plajı;
Amasra ilçe merkezi, Büyük Liman Plajı bölgenin en büyük plajıdır. Kumsal boyu yaklaşık 300 metredir. 

Mugada;
Bartın şehir merkezine 15 km mesafededir. Mugada Plajı, 2 km uzunluğa sahip, yaz aylarında denize girmek için günübirlik ziyaretlerin yanı sıra bölgede yer alan tesislerde konaklama imkanı da bulunmaktadır. 

Tarlaağzı;
Amasra ilçe merkezine 15 km mesafededir.

Kızılkum;
Bartın’ın kuzeybatısında yer alan Kızılkum Plajı, şehir merkezine 27 km mesafededir. 3 km uzunluğa sahip Kızılkum Plajı, şehrin en uzun plajlarından biridir. 

Kurucaşile;
Bartın şehir merkezine 62 km mesafede yer alan Kurucaşile bölgesi de plajları ile tercih edilen noktalardandır. İlçe sınırları içerisinde yer alan plajlar, Kurucaşile Plajı, Kapısuyu Plajı ve Tekkeönü Plajı’dır. Kurucaşile plajları sığ ve temiz denizi nedeni ile tercih edilmektedir.

Karaman Koyu;
Amasra’nın doğusunda yer alan Karaman Koyu, ilçenin denize girilebilecek bölgeleri arasında yer almaktadır.

Küçük Liman;
Bartın Amasra’da yer alan Küçük Liman Plajı, ilçe merkezindeki konumu dolayısı ile yaz aylarının en kalabalık plajları arasındadır. 

Akkonak Çötlük Plajı;
Sessiz ve sakin bir koy içerisinde yer alan Akkonak Çötlük Plajı, Amasra ilçe merkezine 45 dakika mesafededir. Sahili kayalık olup, oldukça temiz bir denize sahiptir. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ