Afyonkarahisar ilinde bir kaplıca...

Ömerli,
Afyonkarahisar İl merkezine 15 km. uzaklıktadır. Kaplıcaya  Afyonkarahisar-Kütahya karayolu üzerindedir. Afyon’a 16 km mesafededir. Suyun sıcaklığ 54 derecedir. Kaplıcada bulunan kabir taşında Ömer Dede isimli ermiş bir çobanın asası ile yeri kazarak bu kaynağın bulunduğu yazılıdır. 

Kaplıcası’nın su sıcaklığı 46-71°C olup,  kaplıca suyunun kimyasal özelliği sodyum klorür, bikarbonat ve hipertermal içermektedir. Su ayrıca litrede 1 gr.dan fazla CO2 ihtiva etmesi nedeniyle gazlı sular grubunda yer alır. Kaplıca suyundan solunum yolu hastalıkları, romatizmal hastalıklar,   kemik ve kireçlenme rahatsızlıkları,kadın hastalıkları, beslenme bozuklukları ve sinir kas yorgunluklarını tedavisinde yararlanılmaktadır. Banyo tedavisi kadın hastalıkları, nevralji, romatizma, kırıklar ve metabolizma bozukluğuna iyi gelmektedir.

Gazlıgöl,
Afyonkarahisar  Merkezine 22 km. uzaklıkta Eskişehir karayolu üzerinde yer alan  İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl kasabası içerisindedir. Gazlıgöl kaplıcası su sıcaklığı 45-68 °C dir. Kimyasal olarak  hiperterm, hipotenik, alketihir karbonatlı ve hafif radyoaktif bileşimi ihtiva eder.

Afyonkarahisar ilindeki kaplıcalar;
Ömer, Ömerli,
Gecek kaplıcaları, 
Sandıklı Hüdai kaplıcası, 
İhsaniye Gazlıgöl kaplıcası 
Bolvadin Heybeli kaplıcaları.
Heybeli Kaplıcası,

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ