Her yıl 17 Mart'ta kutlanan, İrlanda'nın koruyucu azizini anma günü ...

Aziz Patrick,
Aziz Patrick Günü,
17 Mart , İrlanda'nın koruyucu azizi Aziz Patrick Günü'nü anma günüdür. 
Yonca, İrlanda'nın bir sembolüdür. İyi şans getirdiği düşünülür. Aziz Patrick, Hıristiyanlığı pagan adasına getirdi ve tüm yılanları kovduğu rivayet edilir. Anma gününde, Aziz Patrick'in şerefine şarkılar ve danslarla bir geçit töreni yapılır. 

Adaya gelen, Aziz Patrick olarak bilinen Mevin Sukkat, 17 Mart 493 tarihinde öldü.  İrlandalılar, St. Patrick Günü'nü X-XI. Yüzyıllarda ulusal bayram olarak kutlamaya başladılar. Bu gelenek ilk olarak 1689 yılında belirtildi. 

1903 yılında Aziz Patrick Günü İrlanda'da resmi tatil oldu. Aynı yıl, aşırı alkol tüketimi nedeniyle 17 Mart'ta bar ve pubların kapatılmasını emreden bir kanun çıkarıldı. Ama bu kanun 1970 yılında yürürlükten kaldırıldı. 17 Mart daha sonra Kuzey İrlanda, Newfoundland ve Labrador'da (bir Kanada eyaleti) ve Montserrat adasında (Karayip Denizi'ndeki bir ada, Birleşik Krallık) bir tatil günü oldu. 

Halk geleneğine göre, bu gün yeşil giyinmek veya giysilere yonca takmak gelenekdir. Aziz Patrick Günü'nde özel yemekler hazırlanmaktadır. 

İrlandalıların yaşadığı her yerde, İrlanda'nın ulusal rengi olan yeşil giyinmiş insanların gösterişli alayları, geçit törenleri ve şenlikleri yapılıyor. Bu gün giysi iliklere İrlanda'nın sembolü ve iyi şans bitkisi olan bir yonca konur. Kutlamalar, yeşil sarhoşlukla biter.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ