Bataklıklarda ve nemli yerlerde yetişen bir tür yosun ...

Sfagnum,
Sphagnum,
Peat moss,
Turba yosunu.
Bataklıklarda ve nemli yerlerde yetişen bir tür yosun. Bataklıkların hakimi konumundaki Sphagnum yosunu, nemli yerlerde, özellikle bataklıklarda kümeler durumunda yetişen, küçük yapraklı bir yosundur. 

Turba yosunu, turbanın oluştuğu bataklık bitkisidir. Sphagnum yosunu çok yıllık ve tek dallıdır. Sphagnum yosunu, turbalıklarda yetişen, bir kara yosunu cinsidir. Havayı mükemmel şekilde geçirir, bakterilere direnç gösterir, dezenfekte edici ve antifungal etkisi vardır. 

Bitki suyu emer, fotosentez yapar, su ve oksijenden organik madde oluşturur. Gövde ve yapraklar koyu yeşil fotosentezleyici hücrelerle çevrili, su tasarrufu sağlayan hücrelerdir. Sphagnum yosunu çoğunlukla iğne yapraklı veya geniş yapraklı ormanlarda büyür. Büyüdüğü yerlerde nem artar. Sphagnum yosunu bahçecilik ve çiçekçilikte yaygın olarak kullanılmaktadır. Turba yosunları kendi hücreleri içerisinde, bol miktarda su bulundururlar. Bundan dolayı, fundamsı türde çalılar, salepgiller ve etçil bitkilerin yetişmesi için uygun bir ortam sunar.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ