Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde tabiatı koruma alanı kapsamına alınan göl ...

Saka,
Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde tabiatı koruma alanı kapsamına alınan göl.
Kırklareli, Demirköy .
Saka Gölü Tabiatı Koruma Alanı Marmara Bölgesinde, Kırklareli ili, Demirköy ilçesi, Sivriler köyü sınırları içerisinde yer alır. Yüzölçümü 1345 Ha. büyüklüğündedir.  Demirköy'e 26 km. mesafededir.  Bir lagün gölüdür.

Saka Gölü Longozu, yılın belirli zamanlarında denizle birleşiyor ve bu durum eşi benzeri olmayan bir doğal kaynak oluşturuyor. Doğal bir hayvanat bahçesi olarak tanımlanabilecek olan Saka Gölü Longozu'nun büyük bir kısmı sazlıklarla kaplıdır. Çok sınırlı yayılışa sahip, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan subasar ormanları nadir ve eşsiz bir örneği ile zengin bir yaban hayatını ihtiva edtmektedir. Sulak saha ve orman ekosistemlerinin özelliklerini oluşturmaktadır. 

Kızılağaç, karaağaç, dişbudak başlıca ağaç türleri olup, ayrıca meşe, gürgen, kayın, karakavak, akkavak, sögüt, ıhlamur ve ceviz bulunmaktadır.  
   
Geyik, karaca, tilki, kurt, tavşan, domuz, yaban kedisi, kuğu, yaban ördekleri, yaban kazları, çulluk , tahtalı, engerek, kör yılan, sazan, mercan, su yılanı, faunayı oluşturmaktadır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ