Reggae müziğinin öncüsü olan Jamikalı şarkıcı ve besteci ...

Bob Marley,
Robert "Bob" Nesta Marley.
(6 Şubat 1945 - 11 Mayıs 1981),
Jamaikalı reggae sanatçısı.
Jamaikalı şarkıcı, söz yazarı ve müzisyen.
Jamaikada rasta denilen deadlock saç stili ve marijuana deyince hemen akla Bob Marley gelir. Nesta Robert Bob Marley, 6 Şubat 1945 tarihinde dünyaya gelmiştir.

Ülkesinden daha ziyade Etiopya'da daha çok sevilen bir m,zisyendir. Etiyopya'da ünlü bir meydanında heykeli dikilmiştir. Reggae'nin öncülerinden biri olarak kabul edilir. Müzik kariyeri, reggae, ska ve rocksteady olarak söylenebilir. 

Bob Marley, 130'un üzerinde plağı, yüzlerce şarkısı bulunan bir reggae efsanesi olarak kabul edilir. Rasta, zencilerin saçlarını tutamlara ayırarak örülmesi modelidir. Bu saç modeli ile marijuana beraber rastafariliği tanımlar. Marijuana ot, esrar, çat gibi uyuşturucu maddedir. Tanrının insanlığa bir armağanı olduğu ve Tanrıyla iletişim kurma aracı olarak görülür. 

Rastafari, Antil Adalarında, özellikle Jamaika'da yaygın olan ve siyahların anayurt olan Afrika'ya dönüp özgürlüğe kavuşmalarını amaçlayan siyasi, mistik ve kültürel bir akımdır. Özellikle Afrika yerlileri arasında yayılmış bir inanç sistemidir.

Bob Marley, 11 Mayıs 1981 sabahında, henüz 36 yaşında iken kanserden hayatını kaybetti. Son sözleri, “Para hayatı satın alamaz. “ olmuş ve Dünyada yankı bulmuştur.


Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ