İri ve uzun taneli bir üzüm cinsi ...

Razakı,

İri ve uzun taneli bir üzüm cinsi.
Üzüm, asmagiller familyasının Vitis cinsinden sarılgan bitkilerdir. Yeryüzünde kültürü yapılan en eski meyve türlerinden birisidir. 
Razakı, üzümü drenajı iyi toprakları sever. Ağır killi toraklar bağcılık için uygun değildir. Daha çok sıcak ve kurak bölgelerde allüviyal toprakları sever. Çok verimli topraklar kaliteli üzüm elde etmek için elverişli değildir. Bu açıdan orta derecede verimli topraklar tercih edilmelidir. 
Razaki üzümü çok yaygın sofralık ve kurutmalık çeşitlerimizdendir. 

Uzun oval şekilli (beyzi) sarı yeşil, 1-3 çekirdekli, az sulu-tatlı, kabuk kalın veya orta kalındır. Marmara da Eylül ün ilk haftası içinde olgunlaşır. Ülkemizde en çok Denizli, Aydın ve İzmir yörelerinde, dünyada ise Yunanistan, Filistin ve Mısır gibi ülkelerde yetiştirilir.

Sofralık Üzüm Çeşitleri;
Alphonse Lavallée, Red Globe, Italia, Cardinal, Michele Paliere, Royal, Autumn King, Victoria (Viktorya), Prima Lova, Early Sweet, Ata Sarısı, Çavuş, Horoz Karası, Yalova İncisi, Hamburg Misketi, Müşküle(
Bağ bozumuna yakın bir zamanda yetişen, iri ve uzun taneli bir üzüm cinsi), Razakı, Trakya İlkeren, Crimson Seedless, Superior Seedless (Süper Çekirdeksiz), Sultani Çekirdeksiz.

Şaraplık ve Şıralık Üzüm Çeşitleri;
Cabernet Sauvignon, Merlot, Kalecik Karası, Öküz Gözü, Narince, Chardonnay.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ