İngiliz sömürge yönetiminin Hlndistan’da yürürlüğe koyduğu başlıca üç vergi toplama yönetiminden biri ...

Ryotvari,
İngiliz sömürge yönetiminin Hlndistan’da yürürlüğe koyduğu başlıca üç vergi toplama yönetiminden biri.

Ryotwari Sistemi 1820 yılında Thomas Munro tarafından tanıtılan bir vergi toplama sistemi. Başlıca giriş alanları arasında Madras, Bombay, Assam ve Coorgh eyaletlerinin İngiliz Hindistan'ı vardı. Ryotwari Sisteminde mülkiyet hakları köylülere devredildi ve İngiliz Hükümeti doğrudan köylülerden vergi topladı.

Ryotwari sistemi, İngiliz Hindistan'da bir arazi gelir sistemiydi ve Thomas Munro tarafından 1820'de Baramahal bölgesinde Kaptan Alexander Read tarafından yönetilen sisteme dayanarak tanıtıldı. Hükümetin gelir toplama için doğrudan kültivatörle ('ryot') başa çıkmasına izin verdi ve köylüye xiulian için yeni topraklardan vazgeçme veya yeni topraklar edinme özgürlüğü verdi. Köylü sadece yetiştirdiği topraklar için değerlendirildi.

Bu sistem yaklaşık 5 yıldır faaliyettedir ve Mughals'ın gelir sisteminin birçok özelliğine sahiptir. Tarım arazilerinin kültivatörlerinden gelir toplamak için kullanılan üç ana sistemden biri olan İngiliz Hindistan'ın bazı bölgelerinde kurulmuştur. 

Bu vergiler, aynı anda toplanan farklılaştırılmamış arazi geliri ve kiralarını içeriyordu. Arazi gelirinin doğrudan ryotlara (gerçekte araziyi çalıştıran bireysel uygulayıcılar) uygulandığı durumlarda, değerlendirme sistemi ryotwari olarak biliniyor. 

Arazi gelirinin dolaylı olarak uygulandığı yerlerde değerlendirme sistemi zamindari olarak biliniyordu. Bombay, Medrese, Assam ve Burma'da Zamindar genellikle hükümet ve çiftçi arasında aracı görevi görüyordu.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ