Meksika’da büyük bir uygarlık kuran Mayalar’ın yaratıcı tanrısı...

Kukulkan,

Unaba,
Hunaba Ku,
Meksika’da büyük bir uygarlık kuran Mayalar’ın yaratıcı tanrısı.
Maya dünyasının yaratıcısı tanrı Unaba veya Hunaba Ku olarak kabul edildi. 

Kukulcan (Kukulkan) Tapınağı, El Castillo (İspanyolca kale), Meksika Yucatan eyaletindedir. Kolomb öncesinde Maya uygarlığı tarafından El Castillo, MS 8. - 12. yüzyıllar arasında inşa edilmiş. Tanrı Kukulkan, Aztekler ve diğer orta Meksikalılar tarafından bilinen tanrı Quetzalcoatl ile yakından ilişkili olan Yucatec Maya Tüylü Yılan tanrısına bir tapınak olarak hizmet etti. 

Dünyanın ve Mayalar'ın yaratıcısı tanrı Unaba veya Hunaba Ku olarak kabul edildi. Dünyanın Maya yaratıcısı tanrı Unaba'dır (Hunaba Ku). Büyük Baba (Kukumai) olarak da adlandırıldı. Ancak Büyük Anne (Tepeu), mısırın bir insana dönüştürülmesinde de büyük rol oynadı.

İlk olarak, dört adam mısır hamurundan yaratıldı. Balam Kitsa, Balam Aqab, Mahukutah ve İki Balam, ilk ataları ve ilk babaları oldu. Daha sonra onlar için güzel kadınlar yaratıldı. İnançlara göre, dünya dört kez yaratıldı ve üç kez sel tarafından yıkıldı.  Başlangıçta, büyük şehirler inşa eden bir cüceler dünyası vardı. Bunu karanlıkta yaptılar, çünkü güneş henüz yaratılmamıştı. Güneş ilk yükseldiğinde, cüceler taşlara dönüştü ve şehirler ilk sel tarafından yıkıldı.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ