İspanyol mutfağına özgü pirinç yemeği...

Paella,

İspanyol Pilavı (Paella).
Geleneksel bir İspanyol lezzeti.
İspanyol mutfağına özgü pirinç yemeği.
İspanyol mutfağının tanınmış yemeklerinden biridir. Paella, aslen Valencia' dan gelen bir İspanyol pirinç yemeğidir. Pirinç, çeşitli et, tavuk, balık, kabuklular, biberli sos, domates, soğan, bezelye, soğan vb ile yapılan ispanyol yemeği.

İspanyol mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden paella, oldukça karakteristik özelliklere sahip farklı sebze, deniz mahsulü ve et kombinasyonlarıyla hazırlanabilen bir çeşit pirinç yemeği. Kökeni itibarıyla Valensiya kentine özgü bir yemek olsa da günümüzde tüm ülkeye yayılmış durumda.

Paella: İspanyol Pilavı.
Malzemeler;
Yarım tavuk

Tavuğun haşlama suyuna:
1 adet soğan, Yarım limon, Tane karabiber, 1 diş sarımsak,.

Diğer malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
5-6 adet taze fasulye (küçük kesilmiş)
3 yemek kaşığı taze bezelye
1 adet büyük küp doğranmış domates
1 adet küçük kırmızı biber
2 adet yeşil sivri biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı zerdeçal tozu veya yarım çay kaşığı safran.
2 su bardağı haşlanmış tavuğun suyu.

Yapılışı;
İlk önce tencereye suyumuzu, derilerini alabildiğimiz kadar aldığımız tavuğu, soğanı, yarım limon ve tane karabiberi ekleyelim. Mümkünse düdüklü tencerede pişirelim. Tavukları iri parçalar halinde bir kenarda bekletelim. Küçük küçük kestiğimiz taze fasulye ve taze bezelyeyi kaynayan tuzlu suda 10 dakika pişirelim ve hemen soğuk su dolu kaba alalım. Soğanı ince doğrayıp zeytinyağında kavuralım, üzerine 2 kaşık tereyağı, küçük doğranmış kırmızı ve yeşil biberi ve küp domatesi ekleyip kavurmaya devam edelim. Yarım saat sıcak suda bekletip iyice yıkadığımız pirinci ekleyelim. Üzerine haşlanmış taze fasulye, bezelyeyi ve tavuk parçalarını da ilave edip karıştıralım. 2 su bardağı tavuk suyunu, tuzu ve zerdaçalı ekleyelim ve pilavımızı pişirmeye bırakalım. Pişmesi için, 15 dakika yeterli olacaktır.
Afiyet olsun.

Kaynak: https://www.nefisyemektarifleri.com



Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ