Slovakya'nın başkenti ..

Bratislava,
Slovakya'nın başkenti,
Avusturya ve Macaristan sınırında Tuna Nehri kıyısında kurulmuştur. Üzüm bağları ve ormanlık alanlarla kaplı, Küçük Karpat dağları ile çevrilidir. 18. yüzyıldan kalma eski şehir, hareketli barları ve kafeleri ile ünlüdür. Bir tepenin üstünde yer alan Bratislava Kalesi, 1781 yılında yeniden inşa edilmiş. 

Şehrin nüfusu yaklaşık 425 bindir. Ülkenin aynı zamanda en büyük kenti olan Bratislava'nın yüzölçümü 376, 6 km² dir. 1781 yılında yeniden yapılan, 47 m. yüksekliğinde olan Kale, şehrin sembolüdür.

Slovakya,
Çekoslovakya'nın ikiye bölünmesiyle 1 Ocak 1993 tarihinde Slovakya Cumhuriyeti kuruldu. Avrupa'nın ortasında yer alan Slovakya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Avusturya ve Ukrayna ile komşu olup, 2004 yılında Avrupa Birliğine üye olmuştur.

Slovakya’nın başkenti Bratislava'dır. Ülkenin en büyük kentidir. Slovakya 8 bölgeden oluşur. 8 Bölgeye ayrılır. Bunlardan bazıları; Bratislava, Nitra, Presov, Kosice ve Zilina 'dır. En büyük şehirleri; Trnava, Trencin, Spisska Nova Ves, Banska Stiavnica ve Komarno'dur.
Avrupa Birliği üyesi olan Slovakya'nın resmi para birimi Euro'dur. Ülkenin eski para birimi; Slovak Korunası.
Slovakya Bayrağı, kırmızı, mavi ve beyaz renklerinden oluşuyor. Ülkenin resmi dili Slovakçadır. Almanca, Lehçe ve İspanyolca olmak üzere birçok Avrupa dili ülkede yaygın olarak konuşulur.




Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ