Küba popüler müzik tarzı trova öncüsü şarkıcı, gitarist ve besteci ....

Maria Teresa,
María Teresa Vera,
(Guanajay, 6 Şubat 1895 - Havana, 17 Aralık 1965) 
Küba şarkıcısı, gitarist ve bestecisi. 
Küba popüler müzik tarzının bir güzel örneğidir.
İlk olarak 1911 yılında Manuel Corona'nın criolla Mercedes'ini söylediği bir tiyatroda şarkıcı olarak müzik hayatına başladı. 

José Díaz ilk gitar öğretmenidir. Manuel Corona ile müzik eğitimine devam etti. 1916-1924 yılları arasında Rafael Zequeira ile bir ikili oldular. New York'ta birçok kayıt yapmışlar. Bu gün hayatta kalamayan bu şarkılar yüzden fazladır. Besteci Carlos Godinez ile tanıştı ve gitar hakkında daha çok şey öğrendi. Carlos'un 1950'de ölümüne kadar arkadaşlıkları devam etti.

1935 yılında Lorenzo Hierrezuelo'ya düet yapmaya başladı ve bu düet işi 27 yıl sürdü. Bu süre zarfında Hierrezuelo, Los Compadres ikilisi olarak Compay Segundo (Francisco Repilado) ile ortaklığının yanı sıra Vera ile ikilisini yönetti.

En iyi bestelerinden birisi habanera Veinte años, bir çok Küba sanatçısı tarafından icra edilmiştir. 1945 yılında Cosas de Ayer radyo programı için Circuito CMQ ile sözleşme imzaladı. 1950 yılında El Casino de la Alegría TV programında yer aldı. Burada 1960-1962 yılları arasında çalıştı ve emekli oldu.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ