İtalya'nın güneydoğusunda bir yarımada ...



Salento.
Salentu, Salentino, Salentino Griko.
Antik çağdaki adı; Calabria veya Messapia.
İtalya' nın güneydoğusunda bir yarımada.
Salento, Güney İtalya' da Apulia bölgesinin güneyinde yer alan bir coğrafi bir bölgedir. İtalyan Yarımadası' nın bir alt yarımadası olup bazen İtalya' nın topuğu olarak nitelendirilir.Yönetim alanı Lecce eyaletidir. Büyük bir kısmı Brindisi eyaleti ve bunun bir parçası olan Taranto' dur. Otranto limanı önemli bir yerleşim yeridir. Salento yarımadası, batıdan Taranto Körfezi, doğuda Otranto Boğazı, kuzeyda Adriyatik Denizi ve güneyde Iyonya denizi ile çevrilidir.

Salento' daki şehirler;
Galatina, Lecce, Minervino di Lecce, Nardo, Brindisi, Francavilla Fontana, Taranto, Torricella, Grottaglie, Ostuni, Karosino, Faggiano, Carpignano Salentino, Soleto, Trikaz, Tricase, Monteparano, Pulsano, Martignano, Merhem, San Cassiano, Villa Castelli, Zollino.

İtalya Yarımadası.
İtalyanca: Penisola italiana,
Apenin Yarımadası.
Avrupa'nın en büyük yarımadalarından biridir. Kuzeyde Alplerden, güneyde Akdeniz' in ortasına kadar uzanan 1.000 kilometrelik bir alanı kapsar. Çizme şeklindedir. Lo Stivale (Çizme) olarak isimlendirilir.

İtalya Yarımadasında 3 devlet vardır:
İtalya; Yarımadanın hemen hemen (iki küçük şehir devleti hariç) tamamını kapsar.
San Marino; Orta ve Kuzey İtalya topraklarıyla çevrili bir şehir devlettir.
Vatikan; Roma' da İtalya topraklarıyla çevrili bir şehir devletidir.

Yarımada, batıda Ligurya Denizi ve Tiren Denizi, Güneyde İyon Denizi ve Doğuda Adriyatik Denizi ile çevrilidir. Yarımadanın en Kuzeyi Alp Dağları ile kaplıdır, ancak orta ve Güney kısımları geniş düzlüklerden oluşur ve genelde deniz kıyısında uçurumlarla sona erer. Yarımadada Akdeniz iklimi görülür.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ