Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin 2002-2003 yıllarındaki Terminatör olarak nitelenen başkanı ...

Bosco Ntaganda,
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde 2002-2003 yıllarındaki çatışmalarda savaş suçlarından sorumlu olan ve Terminatör olarak nitelenen Bosco Ntaganda, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) 30 yıl hapisle cezalandırıldı. Mahkeme tarihinin en ağır cezasını verirken, cinsel köleliğide ilk kez suç kapsamında tuttu. Uluslararası Ceza Mahkemesi, 
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ ndeki isyancı M23 hareketinin lideri Bosco Ntaganda’ya savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlemekten 30 yıl hapse mahkum etti. 

Hollanda’nın Lahey kentindeki duruşmada kararı açıklayan hakim Robert Fremr, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde 2002-2003 yıllarındaki çatışmalarda yüzlerce sivili öldürme, çok sayıda kadına tecavüz etme ve ettirme, kadınları cinsel köle olarak kullanma ve çocukları savaştırma dahil 18 savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlemekten sorumlu tutulan Ntaganda’ nın 30 yıl hapisle cezalandırıldığını açıkladı. İşlediği suçlar nedeniyle Terminatör olarak nitelenen Bosco Ntaganda’ ya, Roma Statüsü altında en yüksek cezanın verildiğini belirtildi.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ