Batman'ın Hasankeyf ilçesinin doğusunda, Süryani kültürüne ait ortaçağdan kalma tarihi bir yerleşim ...

Attafiye,
Batman'ın Hasankeyf ilçesinin doğusunda, Süryani kültürüne ait ortaçağdan kalma tarihi bir yerleşim. Batman'ın Hasankeyf ilçesinin doğusunda kurulmuş tarihi bir yerleşim yeridir. Süryani kültürüne ait olduğu ve ortaçağdan kalma tarihi bir köydür. 
Hasankeyf ilçesi,  Güneydoğu Anadolu bölgesinde, Batman iline bağlı, Dicle Nehrinin doğu kıyısında yer almaktadır.

Güneyinde Güneydoğu Midyat Dağları, Kuzeyinde ise Petrol deposu Raman Dağları bulunmaktadır. Hasankeyf, Batman'a 37 km. uzaklıktadır. Ortaçağ dünyasının kültür, ticaret ve siyaset odaklarının bütünleştiği bir bölgede bulunan bir antik kenttir.

1926 yılında Gercüş ilçesine bağlanan Hasankeyf, Batman'ın 1990 yılında il yapılması üzerine ilçe olarak Batman'a bağlanmıştır. Bu ilçeye bağlı Attafiye ise, Ortaçağdan kalan bir yerleşim yeridir. Hasankeyf köprüsünün uzantısındadır. Süryani kilisesinin kalıntılarının bulunduğu köy günümüzde baraj inşaatı esnasında kaybolmuş. Attafiye köyünün, Hasankeyf ile aynı tarihe sahip olduğu bilinmektedir. Attafiye'de tarihi kilise ve türbeler olduğu rivayet edilir. Attafiye köyünün hemen yanında Mor Aho Manastırı var.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ