Uşak ilinde bir kaplıca ...

Örencik,
Örencik kaplıcası;
Uşak-İzmir karayolu üzerinde olup, Güre köyüne 10 km. uzaklıktadır. Türk hamamları bulunmaktadır. 14 lt/sn. debiye sahiptir. Kaplıca suyu 38 °C sıcaklıktadır. Karaciğer, Mide, Cilt hastalıklarına iyi geliyor.


Hamamboğazı Kaplıcası;
Uşak ili, Banaz İlçesindedir. Kaplıca 40 lt/sn. debiye sahiptir. 60 °C sıcaklıktadır. Kaplıca suları mide, karaciğer, bağırsak ve özellikle kronik dejeneratif romatizmal hastalıklara iyi geldiği tespit edilmiştir.

Kayaağıl  Termal Tesisleri;
Kayaağıl Termal Tesisleri şehir merkezinden 10 km uzaklıkta eşsiz güzel bir doğa içersindedir.
Yumuşak doku romatizmaları, kronik bel ağrısı, deri hastalıklarında, mide ve ince bağırsak  rahatsızlıklarında, böbrek ve idrar yolları taşlarının önlenmesi, aşırı yorgunluk ,bitkinlik ve tükenmişlik  durumları için faydalıdır.

Aksaz Kaplıcası;
Uşak, Ulubey ilçesine bağlı Bekimiş köyü yakınında Aksaz deresindedir. Kaplıca 4 lt.debiye sahiptir. Kaplıca, Ağrılara,sancılara,felçlilere ve cilt hastalıklarına iyi gelir. 1994 yılında Roma Dönemine ait hamam kalıntıları ortaya çıkarılmıştır. Ulubey Belediyesi ve Turizm bakanlığı tarafından sondaj çalışmaları yapılmış. Suyun kaçması endişesiyle çalışmalar durdurulmuş.

Emirfakılı Kaplıcası; 
İl bazında önemli bir kaplıca olup, özel kişi mülkiyetindedir. 1976 yılından bu yana halka hizmet vermektedir. 6 lt/sn. debiye sahiptir. 3°C sıcaklıktadır. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ