Konya’nın Beyşehir ilçesinde bir mağara...

Tulumini,

Balatini,
Körükini,
Tulumini Mağarası; 
Konya’nın Beyşehir ilçesindedir. Beyşehir'in Çamlık beldesi ile Derebucak ilçesi arasında olup Konya-Beyşehir-Üzümlü-Manavgat yolunun 45. km’sinden ayrılan yolla ulaşılabilmektedir. 

Çamlık’a 5 km, Derebucak’a 6 km uzaklıktadır. Tulumini mağarasının toplam uzunluğu 1768 m. ve en derin noktası 32 m. dir. Körükini ile Suluin Mağaralarının 3 km. kuzey batısındadır.

Balatini mağarası; Konya, Beyşehir ilçesindedir. Mağarayı ziyarete gelen ziyaretçilerin yapıp bıraktığı heykelciklerle dolu heykel odası vardır. Travertenleri, heykel odası ve dev cadı kazanları mağaranın görülmeye değer güzellikleridir. Toplam uzunluğu 1830 m. olan mağaranın düden ve kaynak konumunda iki girişi vardır.

Körükini Mağarası; Konya, Beyşehir ilçesindedir. Beyşehir'e bağlı Çamlık Beldesinin 500 m. güneybatısında bulunan mağaraya stabilize yolla ulaşılmaktadır. Toplam uzunluğu 1250 m. olan Körükini Mağarasının içinden Uzunsu Deresi geçmektedir. 

Tınaztepe Mağarası; Konya, Seydişehir ilçesindedir. Tınaztepe Mağara Sistemi Seydişehir'in 35 km. güneybatısında Keçili Köyündedir. Mağara Mortaş boksit yatağının 5 km. batısındadır. Toplam 1015 m. uzunluğundadır. Yağışlı dönemlerde geniş bir alanın yüzey suları buraya girer. Bu sular daha güneydoğuda bulunan Susuz Güvercinlik Mağarası'ndan geçerek Suğla Gölü kenarındaki kaynaklar dan çıkarlar. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ