Kanda şekerin normal seviyenin altında olması durumuna verilen ad...

Hipoglisemi,

Fransızca: hypoglycemie.
İngilizce: hypoglicaemia,
Almanca: Hypoglicamia
Kanda glikoz seviyesinin çok düşük olması.
Kanda glikoz düzeyinin normalin altına inmesi.
Kan şekerinin normal değerlerin altına düşmesi.
Şeker düşümü.

Hipoglisemi, halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet kadar yaygın görülen bir hastalıktır. Aşırı halsizliğe ve terlemeye, hafif baygınlığa yol açan, kan şekeri düzeyinin normalden daha aşağı değerlere düşmesi durumudur.

Hipogliseminin bir çeşidi olan tepkisel, reaktif hipoglisemi şekerli veya şekere çabuk dönüşen bir gıdanın alınmasından belirli bir süre (2- 4 saat) sonra ortaya çıkar. Tepkisel olarak adlandırılmasının nedeni vücutta şekerli gıda alımına bir tepki olarak ortaya çıkmasıdır. Tepkisel hipoglisemi, insülin direnci nedeniyle, vücudumuzun şekeri kullanmayı bilememesi ve şekerin kullanılabilmesi için gereğinden fazla insülin salgılaması sonucu bir süre içinde hızla şekerin yakılması ile oluşur.

Reaktif hipoglisemi, gizli şeker ve şeker hastalığı genetik yapıdaki yatkınlık nedeniyle oluşurlar. Ancak doğru beslenme, düzenli egzersiz, takip, ideal kilonun korunması ile ertelenebilirler, ötelenebilirler. Kan şekerinin belirli sınırlar içinde tutulması ile kişi sağlığını kazanır, sağlıklı ve uzun bir ömür sürebilir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ