Gökçeada'da bir koy ...

Kefaloz,

Gökçeada'da bir koy.
Aydıncık (Kefaloz) Plajı.
Merkeze 9 km mesafededir. Halk arasındaki adı Kefaloz’dur. İncecik kuma ve dalgasız denize sahiptir. Aydıncık (Kefaloz) Plajı 1200 metre uzunluğundadır. Lodos çıktığında ise sörf yapmak isteyenler, Aydıncık’ın bitişiğindeki Kefaloz koyuna yönelebiliyor.

Plajlar ;
Aydıncık Plajı
Laz Koyu
Yuvalı Plajı
Gizli Liman
Yıldızkoy
Marmaros
Kuzulimanı Plajı

Uğurlu; Merkeze en uzak köydür. 25 km mesafedeki köyün ucu aynı zamanda da Türkiye’nin en batısı olup, ülkemizde güneşin en son battığı yerdir. Uzun bir kumsala sahip bakir koy, Gizli Liman olarak da bilinir.

Kuzulimanı; Vapurların kalktığı ve dışarıdan bağlantının sağlandığı ana limandır. Yolcu hareketliliği üst düzeydedir. Vapur saatini bekleyenler, hemen yanındaki plajda denize girerek bu vakti çok güzel bir şekilde değerlendirebilir.

Yıldızkoy; Kumun olmadığı, sırf kayalıklarla dolu ama denizi harika temizlikte bir koydur. Merkezden Kaleköy’e giderken, sağ tarafa doğru 3 km’lik bir yolla sapıp ulaşabileceğiniz bir noktadadır. Gökçeada Sualtı Milli Parkı’nın içinde yer alıyor ve parkın karadan denize girilen ayağını oluşturuyor. 

Laz Koyu; Adanın güneybatısında bulunan küçük ve bakir bir koydur. Ana yol üzerinde küçük bir tabelayla yönlendirmesi vardır. Toprak yoldan 300 metre ilerledikten sonra ulaşılıyor. Koyda bulunan tesisten şemsiye ve şezlong kiralamak mümkün. Ayrıca yiyecek servisi de bulunuyor. Rüzgardan etkilenmemesi de en büyük özelliği.

Marmaros; Yolu trafiğe kapanmış olan doğal bir plajdır. Etrafı taşlık olup yerleşim yeri bulunmaz. Buna rağmen Zeytinli köyünü geçtikten sonra tabela ile yönü gösterilmiştir. Kuzey kıyılarındaki nadir koylardan biri olması nedeniyle dikkat çekmektedir. 7 km. uzunluğundaki yolu geçtikten sonra denize ulaşılıyor. Toprak yolun sağında bulunan Marmaros Şelalesi de dikkat çekiyor.

Yuvalı Plajı; Adanın güneyinde Adalet, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıklarının tesisleri kurulmuştur. Burada memurlar tatillerini geçirebiliyorlar. Konaklamak isteyenlere de hizmet veriliyor. Herkese açık olan plajlarda tatilciler şemsiye ve şezlong da alabiliyorlar. Tesislerin büfe, kafe ve restoranları da yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca burada bulunan otelin kumsalından da yararlanılabiliyor.

Gizli Liman; Adanın batı ucunda gidebileceğiniz en son nokta. Çam ağaçlarının önünde muhteşem bir güzellik sizleri bekliyor. İncecik kumları ve çam ağaçları ile çevrili alanı ile dikkat çeken koyda tuvalet ve duş da bulunuyor. Yaz sezonunda hizmet veren büfede yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ