Emsalsiz sesi ve tekniği ile ünlü, 67 yaşında ölen, 1981 yılında devlet sanatçısı seçilmiş, Devlet Opera ve Balesi sanatçı ..

Suna Korat,
1 Ocak 1936, İstanbul - Ölüm tarihi: 19 Mart 2003
Türk opera sanatçısı.
Suna Korat, 67 yaşında öldü.
Sekiz yaşında girdiği Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Ulvi Cemal Erkin’in piyano öğrencisi oldu, şan dersleri aldı. 

Ankara Devlet Operası’nda Lucia rolüyle ilk kez sahneye çıktı. 01 Ocak 1936 yılında İstanbul’da doğdu. Ankara Devlet Konservatuarın’da Ulvi Cemal Erkin’in piyano öğrencisi oldu. İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden 1996 yılında emekli olarak, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde öğretim görevlisi oldu. 

Opera Kantatrisi, (Frn. cantatrice, kantatris, kadın şarkıcı) olarak dünyanın bütün önemli merkezlerinde sahneye çıktı, konserler verdi ve plak doldurdu. Opera Kantatrisi olarak dünyanın bütün önemli merkezlerinde sahneye çıktı, konserler verdi ve plak doldurdu. Paris’te National Opera’da bugüne kadar oynayan tek Türk Sanatçısıdır. Çekoslovakya Enternasyonal Prag’da Bahar Festivaline üç kez davet edildi.

Güney Afrika, Hollanda, İspanya, İtalya Finlandiya, Çekoslovakya, Belçika, Sovyetler Birliği, Bulgaristan, İsviçre, Macaristan, Romanya, Almanya, Yugoslavya, Etopya ve Yunanistan’da opera, resital ve televizyon programları yaptı.

Yabancı devlet adamları ve çeşitli sanat kuruluşlarınca da sayısız ödüle layık görülen Suna Korat 1981 yılında T.C. Devlet Sanatçısı unvanını alan ilk opera sanatçısı olmuştur.

Ankara' da 19 Mart 2003 tarihinde  geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ