İnsanlık tarihinin gelmiş geçmiş en zengin insanı, 14. yüzyılda Batı Afrika'da bulunan Mali Krallığı'nın lideri ...

Musa,
Mansa Kanku Musa,
İnsanlık tarihinin gelmiş geçmiş en zengin insanı. Mali İmparatoru Mansa Kanku Musa. XIV. yüzyılda X. Mansa, Mali İmparatorluğu 'nun yükseliş dönemindeki imparatoruydu. Ülkeyi Mansa olarak 1312 yılından 1337 yılına kadar yönetti.
Forbes dergisi, 2019 yılı milyarderler listesinin tepesinde Amazon'un kurucusu Jeff Bezos yer alıyor. Bezos, yaklaşık 131 milyar dolar olarak tahmin edilen servetiyle günümüzün en zengin kişisi olma unvanını elinde tutuyor. Ancak XIV. yüzyılda  Batı Afrika'da bulunan Mali Krallığı'nın lideri Mansa Musa Dünyanın en zengin kişisi ünvanını halen elinde bulunduruyor.  Musa'nın servetinin 400 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Ancak tarihçiler, Musa'nın servetini rakamlarla ifade etmenin mümkün olmadığı görüşündeler.

1280 yılında dünyaya gelen Mansa Musa, 1312 yılında tahta çıktı. Mali Krallığı büyük bir genişleme dönemine girdi. Musa zamanında krallığın sınırları bugünkü Senagal, Mali, Burkina Faso, Nijer, Gine ve Fildişi Sahili'ni içine alacak şekilde genişledi. Musa'nın ele geçirdiği topraklar çok zengin yeraltı kaynakları barındırıyordu. Bunların başında da altın ve tuz geliyor. 

Musa, 1337 yılında 57 yaşında hayatını kaybetti. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ