Sicilya Adası'nda, antik çağlara ait kalıntılarıyla ünlü turistik bir kent ...

Taormina,

Sicilya Adası'nda, antik çağlara ait kalıntılarıyla ünlü turistik bir kent.
Sicilya’nın inicisi olarak anılır. Estetiğiyle göz dolduran bir ortaçağ kasabasıdır. Merkezi araç trafiğine kapalı olan Taormina, daracık sokakları, balkonları çiçeklerle süslü tipik İtalyan evleri ile turizmin merkezidir. 


Kasaba, güzelliği ve tarihi dokusu nedeniyle birçok ünlünün de hayatında önemli yere sahip. Goethe, Steinbeck ve Nietzhe gibi düşünürlerin ilham almak için zaman geçirdiği Taormina, yakın dönemde de çok sayıda Hollywood filminin setine ev sahipliği yapmıştır. Taormina’nın bir diğer özelliği ise muhteşem bir Etna yanardağı manzarasına sahip olması.

İtalya’nın 1948 anayasasıyla ayrılan 20 özerk bölgesinden biri olan Sicilya bölgesi, ülkenin en güzel adalarından biridir. Coğrafi ve kültürel güzellikleri ise anlatmakla bitmez. 

Palermo, 
Sicilya adasının en önemli, en büyük ve ada için merkez nokta kabul edilen şehridir.

Katanya, 
Sicilya’nın en büyük ikinci kenti olan Katanya, aynı zamanda bölgenin en turistik şehirlerinden biri olma özelliği taşıyor. 

Agrigento, 
Antik dönemde Akdeniz bölgesinde bulunan ve dünyanın en büyük şehirlerinden biri olan Agrigento, tamda bu özelliğiyle Sicilya’nın en önemli turistik şehirlerinden birisidir.

Cefalu, 
Palermo ve Messina arasındadır.

Messina; 
Sicilya’nın en büyük üçüncü şehri olan Messina, Messina Boğazı’nın batısında yer alıyor. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ