Kuzey Avrupa'da yaygın paganist bir inanç yöntemi ...

Asatru,
Paganist bir inanç yöntemi.
Kuzey Avrupa' da yaygın paganist bir inanç yöntemi.
Heathenry, aynı zamanda Heathenizm ya da Cermen Neopaganizm olarak adlandırılan, modern bir Pagan dindir. Dini çalışmaların uzmanları, Heathenry' yi yeni bir dini hareket olarak sınıflandırırlar. Uygulayıcıları, Almanların Demir Çağı ve Erken Ortaçağ Avrupalı ​​halklarına bağlı Hıristiyanlık öncesi inanç sistemlerine olan inançlarını modelliyorlar. 

Geçmişe ait inanç sistemlerini yeniden yapılandırmak için, Heathenry hayatta kalan tarihsel, arkeolojik ve folklorik kanıtları bir temel olarak kullanmaktadır. Heathenry' nin, tipik olarak Hıristiyan öncesi Avrupa' dan gelen tanrıların bir panteonuna odaklanan çok tanrısal olmasına rağmen, birleşik bir teolojisi yoktur. Doğal dünyanın ruhlarla dolu olduğu kozmosun animasyonlu bir görüntüsü de dahil olmak üzere bu geçmiş toplumların kozmolojik görüşlerini benimser. 

Dinin kökenleri, 19'uncu ve 20. yüzyılın başlarında, Cermen toplumlarının Hıristiyanlık öncesi inançlarını yücelten Romantik hareketinde yatmaktadır. Son yıllarda, Heathen hareketi, Avrupa, Amerika, Asya ve Avustralya' da aktif olarak çalışan uygulayıcı toplulukları ile dünya çapında 20 binden fazla olmayan Heathens sayısı tahmin edilmektedir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ