Hint kenevirinin hibritleme yoluyla ekiminden elde edilen bir uyuşturucu ...

Skunk,
İngilizce skunk, kokarca demektir. Nedeni ise bitkinin ağır ve iğrenç kokusu.
Skunk, bir çeşit cannabis (esrar) bitkisi. 
Hintkenevirinin hibritleme yoluyla ekiminden elde edilen bir uyuşturucu.

Esrarın elde edildiği, hintkenevirinin hibritleme yoluyla ekilmesiyle elde edilen bir uyuşturucu.  Esrara göre yirmi kat daha zararlı. Daha ziyade Arnavutluk’ta yetiştiriliyor. Flakka, Jamaika ve Bonzai gibi Skunk da hızla yayılan, diğer esrar maddelerine göre daha pahalı bir uyuşturucu. 

Türkiye'de ilk defa 2014 yılında bir operasyonda ele geçirilen skunk'ın tohumu, esrarın hammaddesi Hint kenevirinin laboratuvar ortamında başka uyuşturucularla hibritlenmesi ile geliştirildi. İngiltere’de yıllardır iklim sebebiyle esrarın hammaddesi Hint keneviri yetişmiyor. Bu nedenle Laboratuvar ortamında geliştirilen skunk bu ülkede  yetiştiriliyor ve uyuşturucu pazarının yüzde 80’ini oluşturuyor

Esrar bitkisinin etken maddesi THC (Tetra Hydro Cannabinol)’dir. Öyle bir hibrit tohum meydana getirdiler ki, içerisindeki aktif THC maddesinin miktarını %2-4'den bir anda % 20 ’lere çıktı. Shunk da güçlü esrar çeşitlerinde olduğu gibi, şizofreniye kadar varabilen akıl hastalıklarına neden olmaktadır. Güçlü etkisi ile çabuk halüsinasyon yaparak yoğun kaygı, panik ve kusma yapıcı etkisi bulunmaktadır. Mizaç yükselmesi, normalden farklı hissetme, pelteleşme, zaman ve yer algısının değişimi, paranoya, iştah artışı da yapmaktadır.

Bağımlılık;
Alkol de dahil hepsinde olduğu gibi beyinde reseptör dediğimiz uyuşturucu maddelerin bağlantıda olduğu noktalar var. Maddeyi aldıkça beyindeki noktalar artıyor. Bağımlı, daha çok istiyor. Daha çok içmeye başlıyor. Bütün bağımlılıklarda esas olan bu. Bağımlı daha çok etki almak istiyor. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ