Adolf Hitler’in yakın arkadaşı ve sağ kolu olan Alman Nazi politikacı ve Nazi Almanya Propaganda Bakanı ...

Goebbels,
Paul Joseph Goebbels,
(29 Ekim 1897 - 1 Mayıs 1945)
Alman Nazi politikacı.
Alman Nazi propaganda bakanı.
Nazilerin propaganda bakanı (1933-1945), 
Nazi Almanya Şansölyesi (30 April 1945 – 1 May 1945),
Büyük Yalan Ustası.
Antisemit görüşleri ile tanınıyordu. 

Yahudi Soykırımı ve Yahudilerin imhası da dahil olmak üzere sert ayrımcılığı savundu. Joseph Goebbels, Adolf Hitler’in yakın arkadaşı ve aynı zamanda sağ koludur. 

Savaşın sonu geldiğinde, yakalanmamak için tüm ailesini ve kendisini öldürecek kadar davasına bağlı bu ilginç insan, siyaset ve kitle yönetimi üzerine uzman. 
1945 yılında savaş sona erdi. Nazi Almanyası yenilgiye uğradı. Eşi Magda Goebbels ve Goebbels'in çocukları Berlin'de ona katıldı. 22 Nisan 1945 yılında Hitler'in yeraltı sığınağı kompleksinin bir parçası olan yeraltı sığınağına taşındılar. Hitler 30 Nisan 1945 yılında intihar etti. Hitler'in iradesine uygun olarak, Goebbels Almanya Şansölyesi oldu (30 April 1945 – 1 May 1945). Bir gün görev yaptı. Ertesi gün, Goebbels ve eşi altı çocuğunu siyanürle zehirledikten sonra intihar ettiler.

Propaganda Bakanı Goebbels’in günümüzde de geçerliliğini koruyan 7 Tavsiyesi. 
  • Bir şeyi ne kadar uzun süre tekrarlarsanız, insanlar ona o kadar fazla inanırlar.
  • Bir insana yalan olsa bile bir söylemi sürekli tekrarlarsanız, o söylemin nereden geldiğini unutacak ve kendi fikri gibi benimseyerek savunacaktır.
  • Söylediğiniz yalan ne kadar büyük olursa o kadar etkili olur ve insanların o yalana inanıp kendilerini adamaları o kadar kolaylaşır. Çünkü herkes büyük bir şeyin parçası olma fikrine bayılır.
  • Halkı her zaman ateşlemelisiniz, asla soğumalarına ve düşünmelerine izin vermeyin.
  • Hatalı olduğunuzu ya da yanlış yaptığınızı asla kabul etmeyin, asla rakibinizin üstün bir yanı olduğunu kabul etmeyin, asla kendinizden ve taraftarlarınızdan başkalarına serbest hareket alanı bırakmayın, asla kabahat ve suç üstlenmeyin, sadece bir rakibinize odaklanın ve kötü giden her şeyin suçunu onun üzerine yıkın.
  • Kimin haklı olduğu değil, kimin sesinin daha gür çıktığı önemlidir. İlk sözü kim ne kadar güçlü ve bağırarak söylerse, o kazanır.
  • Önemli olan aydınlar değil kitlelerdir. Çünkü kitleleri kandırmak her zaman çok daha kolaydır. Bana sadece vicdansız bir medya ve karizma sahibi bir lider verin, size bilinçsiz bir halk ve girdiği her seçimi kazanan yıkılmaz bir parti sunayım.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ