Bach'ın ezgileriyle flamenko tınılarını bir araya getiren dünyaca ünlü İspanyol piyanist ...

Miriam Mendez, 
Miriam Mendez, flamenko ile klasik müziğin pop, caz ve rock unsurlarıyla kaynaşmasında uzman bir konser piyanisti ve bestecisidir.
İlk müzik derslerini piyano öğretmeni olan annesinden üç yaşında aldı.  Sevilla Kraliyet Konservatuarı'nda ve Barselona'daki Liceu Müzik Konservatuarı' nda okudu. 1992 yılında Johann Sebastian Bach'ın Frederick Gevers ile çalışmalarını incelemek için Antwerp'e (Belçika) taşındı. 

Daha sonra İtalya nın İmola kentindeki Incontri con Maestro okulunda Piyanist Lazar Berman ile çalıştı. Halk önünde on iki yaşında verdiği ilk konserinden sonra Amsterdam Concertgebouw, Seville La Maestranza, Barcelona El Liceo, Madrid Teatro de la Villa gibi Avrupanın en prestijli konser salonlarında sahneye çıkan piyanist, katıldığı çok sayıda uluslararası festivalin yanı sıra İspanya ve diğer ülkelerde televizyon programlarına katıldı. Televizyon programları ve çeşitli flamenko gösterileri için besteler yaptı. 

Bach por Flamenco albümü ile tüm dikkatleri üzerinde toplayan Mendez, klasik müzikle flamenkoyu eşsiz biçimde birleştirdiği performansıyla tanınmış piyanist.

Mendez, gerek yeteneği ve gerekse ortaya çıkardığı işin kalitesi ile birçok kez Grammy ödülü kazanan önemli yapımcı Michael Haas'ın ilgisini çekti ve Haas, Mendez'in ilk albümü Bach por Flamenco nun yapımcılığını üstlendi. Mendez son olarak Mozart Sueno Flamenco' yu piyasaya sürdü. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ