Kertenkele derisi ...

Lezar,
Fransızca lezard.
İng. lizard, kertenkele.
Kertenkele derisi.
Kertenkele derisinin sepilenmesiyle elde edilen bir tür deri. 
Kertenkeleler  pullu sürüngenlerdir. 

Kertenkeleler Sürüngenler, takımının bir üyesidir. Lezar denilen Kertenkele derileri tropikal ve subtropikal iklimlerde yaşayan kertenkelelerden elde edilmektedir.  Genellikle tuzlu, kuru veya hava kurusu yöntemlere konserve edilerek piyasaya sunuluyor. Kertenkele derilerinin üretimi daha çok yaşadığı ülkelerde az miktarda yapılmaktadır. Mamül hale getirilen bu deriler pahalı ve fantazi tip ayakkabı, çanta, cüzdan ve deri eşyaların üretiminde kullanılmaktadır. Saraciye sektörünün gözde ürünü bu derileri bilim insanları şimdilerde bir başka amaç için araştırmaktadırlar. Endüstriyal ve tıbbi amaçlar için kullanmaya çalışmaktadırlar.

Yapılan araştırmalarda kertenkele derisi de yeniden ürüyor. Bu insan deri hücrelerinde olduğu gibi olup gelecekte yapılacak deri nakillerini ön görebilirsiniz. Sunshine Coast Üniversitesi’nden Doktor Jolanta Watson kertenkele derisindeki bu mucizeyi şöyle paylaşıyor.  ayakkabı, sarac, Kertenkele derisi de yeniden ürüyor. İnsan deri hücrelerinde  olduğu gibi. 

Kertenkele derisinin sadece suyu geri püskürtmediği aynı zamanda kendi kendini temizleme özelliği olduğu da belirtildi. Gelecekte yapılacak deri nakillerini ön görebilirsiniz.


KERTENKELE DERİSİ-LEZAR

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ