Diyez Etiketi ...

Hashtag.
(#)
Diyez Etiketi,

Bir hashtag, pek çok mikroblog ve sosyal ağlarda bir sözcük ya da sözün başına diyez işareti (#) eklenerek oluşturulur. Klavyede Alt Gr tuşuna basarken, 3’ e basarak yazabilirsiniz.

2007 yılında kurulan Twitter ile bu kavram hayatımıza girmiştir. Twitter' da bir çok kez gördüğümüz ve çoğu kez anlam veremediğimiz # işareti Hashtag anlamına geliyor. HashTag adı verilen bu işaret (#) Twitter' da belirli bir konuyu belirlemek, ayrıştırmak için kullanılıyor.

Twitter’dan sonra, Facebook, Instagram, Google Plus, Tumblr, Pinterest vb. sosyal medyalarda da kullanılmaya başlanan hashtag belirli bir konu üzerinde kullanıcıların fikir beyan etmek, içerik paylaşmak, iletişim için kullandığı bir araç haline gelmiştir. Hashtag oluşturulurken, özellikle dikkat etmemiz gereken önemli noktalar şunlardır. Kısa, öz, akılda kalıcı olması ve size ait olması gerekir. Eğer girmek istediğimiz hashtag birden fazla sözcükten oluşuyorsa mutlaka bu sözcükleri bitişik yazınız. Aksi durumda sadece ilk sözcük hashtag olarak algılanır.

Sosyal ağ servislerinde, (#) sembolünün kelime veya kelime grubunun önüne eklenir. Bu şekilde oluşturulan bağlantılar, anlık bilgileri kategorize etmeye ve kitlelere ulaştırmaya yardımcı olur. Hashtag' ler yalnızca belirli bir ortama bağlıdır. Resim ve video dosyalarının içerisinden bağlantı veremezler. Bir hashtag (diyez etiketi), tüm bir cümle ya da cümle içinde birkaç kelimeyi vurgulayabilir. Sosyal paylaşım ağlarının bir çoğunda, istediğiniz her sözcük ya da sözü bu şekilde diyez işaretiyle yazarak o etiket altında kişileri bir araya getirebilirsiniz.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ