"Zıkkımın Kökü"," Deliye Her Gün Bayram", "Uçtu Uçtu Ali Uçtu" adlı eserleriyle tanınmış ve 84 yaşında ölen çocuk kitaplarının usta yazarı ...

Muzaffer İzgü,
(1933, Adana - 26 Ağustos 2017, İzmir),
Türk yazar, Öğretmen. 
Çocuk kitaplarının usta yazarı.
29 Ekim 1933 günü, Adana'da doğdu. Diyarbakır İlköğretmen Okulunu bitirdi. Silvan’da ve Aydın’da öğretmenlik yaptı. Aydın Gazipaşa Ortaokulu’nda Türkçe öğretmenliği yaptı. 

1978 yılında emekli olarak öğretmenliği bıraktı ve İzmir’e yerleşti. Yazar İzmir'dekaraciğer kanserinden, 84 yaşında yaşamını yitirdi. 
Roman, mizah, çocuk kitaplarının usta yazarı, röportaj ve öykülerin yanı sıra tiyatro oyunu da yazmış. Özel tiyatrolarda oynanan, radyolarda yayınlanan oyun ve skeçleriyle ün yaptı. Yazdığı ilk oyun, Nejat Uygur için yazdığı İnsaniyettin’dir.  Yayımlanmış 154 eseri var.

Eserleri;
Hıdır Baba, Bando Takımı, Deliye Her Gün Bayram, Donumdaki Para, Sen Kim Devlet Babanın Tonton Çocuğu,  Hovardalık Kim, Her Eve Bir Karakol, Lüplüp Makinesi, Kasabanın Yarısı, Demokrasimiz Kaç Para Eder, Anneannem,
Dayak Birincisi, Çanak Çömlek Patladı, Üç Halka Yirmibeş, Ortadireği Yıkan Ayı, İşte Mühür İşte Sen, Devletin Malı Deniz, Azrail Nasıl Rüşvet Yedi, Siz Bilirsiniz Paşam, Şeker Kız, Bir Namussuz Aranıyor, Yıl Sıfır Darbe Hazır, Bizim Ayılar Amerikalıları Çok Sever, Anayasa, Hangi Anayasa,

Gecekondu (İlk Romanı).
İlyas Efendi, Halo Dayı, Korkak Kahraman, Kasabanın Yarısı, Zıkkımın Kökü, Çizmeli Osman.
Karadüzen, İnsaniyettin, Reçetesi Peçete, Utanmıyorum Üşüyorum, Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz?, Gön, Her Devrin İti.

Bülbül Düdük (Çocuk romanı, Ekmek Parası, Çizmeli Osman, Pazar Kuşları, Uctu Uçtu Ali Uçtu, Ökkeş dizisi, Konuşan Balon, Karlı Yollarda, Bandocu Çocuk, Anaannem sihirbaz, Yaşasın anaannem spor.

Aldığı Ödüller; 
Nasrettin Hoca Gülmece Öykü Yarışması, Akşehir Ulusal Gülmece Öyküsü Yarışması, Milliyet Sanat Dergisi Gülmece Öykü Yarışması, Türk Dil Kurumu Öykü ödülü, Bulgaristan Altın Kirpi Ödülü, İstanbul Uluslararası Çocuk Kitapları Fuarı birincilik ödülü, TÖMER En Başarılı Çocuk Kitapları Yarışması.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ