Burun Eti ...

Konka,
Burun eti,
Türbin (turbinate),
Cornet.
Burun arka kısmında sinüslerin hemen önünde üzüme benzeyen burnun her iki yanında yerleşik üçer tane bulunan et parçacıklarına konka denir. En üstten alta doğru sıralanan burun etlerinin görevi burundan içeriye giren havayı dezenfekte ederek ciğerlere havayı ısıtarak gönderir. Alt konka, orta konka ve üst konka olarak adlandırılır.

Burun içindeki bu konka denilen ve içleri kan damar ağı ile dolu olan bu et parçacıkları, solunan havayı akciğere yönlendiren ve termostat görevi görür. Burun eti çeşitli nedenlerle büyür veya küçülürler. Burun etimiz soğuk havalarda büyür, sıcak havalarda küçülür. Soğuk havalarda burnumuzun tıkanmasının sebebi de budur. Konkalar bazen kalıcı olarak büyür. Burundan nefes almayı güçleştiren burun eti burunda ve genizde akıntıya neden olur. Burun eti büyümesi çok şiddetli değilse verdiği rahatsızlığın boyutu küçükse, tedavisi ilaçla yapılabilmektedir. İlaçla yapılan tedavide burun eti küçüldüğü için herhangi bir sorun olmamaktadır. Burun etinin çok fazla büyüdüğü durumlarda radyo frekans dalgaları yöntemi ile burun eti ameliyatsız olarak küçültülebilir. Burun etinin yakılması yöntemi ile de küçültülebilir. Burun etinin çok daha büyüdüğü durumlarda ise cerrahi müdahale ile burun eti tamamen alınmaktadır.

Fitoterapi- Bitkilerle tedavi;
Doğal olarak Menekşe yaprağı demlenip süzülerek elde edilen su soğutulduktan sonra yarım saat aralıklar ile buruna bir kaç damla damlatılarak burun eti tedavisi yapıldığı da bilinir. Benzer olarak Ebegümeci yaprakları iyice ezilerek sirke ile karıştırılıp krem kıvamına getirilir, daha sonra sabah ve akşam olmak üzere 2 kez burun içerisine sürülerek burun eti tedavisi yapılabilir.
Kurutulmuş zeravent kökü yada diğer adları ile loğusa otu, kabakulak otu, karaasma, meşecik, kurtluca adlı çok yıllık bitki ile çilek kökleri havanda iyice dövülerek toz haline getirilir. Bu karışıma sirke ilave edilir. Krem kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.Bu krem 3 saatte bir burun içerisine sürülerek burun eti tedavisi yapılabilir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ